На сайті:

На сайті 107 гостей та відсутні користувачі

Нова українська школа - нові орієнтири для педагога

11.01.18

26239520 722226841310331_2240085389551070353_nЦікаво нині працювати творчому педагогу у форматі освітянських проектів, націлених на реалізацію концептуальних засад нової української школи. Такими проектами, без сумніву, є науково-педагогічний проект "Інтелект України" та швейцарсько-український пооект "DOCCU - Розвиток громадянських компетентностей в Україні".

Ідея, що об'єднує ці два проекти - це ідея сучасного демократичного вчителя з новим, позитивниммисленням, який на засадах клмпетентнісного підходу у форматі партнерських взаємовідносин будує освітній процес. Саме такий орієнтир було задекларовано на семінарі-тренінгу з учителями пілотних класів, що реалізують науково-педагогічний проект "Інтелект України".

Педагоги під керівництвом О. Нижник та С. Клімковської, працівниками ІФОІППО, майстер-тренерами швейцарсько-українського проекту "DOCCU - Розвиток громадянських компетентностей в Україні", опрацьовували методики та прийоми організації освітньої діяльності учнів першого класу в умовах реалізації концепції "Нова українська школа"; розглянули вплив інноваційних технологій на успішну педагогічну діяльність учителя. Особливо цікавими і корисними, на думку педагогів, були опрацьовані вправи "Успішний демократичний вчитель очима дітей, батьків, громади", "Виклики нової української школи і способи їх реалізації у форматі проекту "Інтелект України"

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити