На сайті:

На сайті 834 гостей та відсутні користувачі

ОПАНОВУЄМО КОУЧИНГОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

26.02.18

1920 лютого 2018 року у конференцзалі ІФОІППО відбулася чергова зустріч учасників обласної Коучинг Школи професійного розвитку вихователів закладів дошкільної освіти.

Майбутні коучі опрацьовували технології та методи реалізації педагогічного коучингу в системі освіти дорослих. Сутність найпоширеніших коучингових технологій розкрила у своєму виступі Людмила Мінда, керівник обласної Коучинг Школи, методист з дошкільної освіти ІФОІППО. А саме: технологію SMART (від англ. smart – розумний), що широко застосовується в проектному менеджменті та управлінні для визначення цілей і окреслення завдань; GROW (англ. grow – зростання), в основі якої розкриття власного потенціалу та усунення внутрішніх бар’єрів за допомогою певної послідовності постановки ефективних питань, а також технологію самокоучингу як засобу для визначення вектора подальшого професійно-особистісного розвитку і формування мотивації рухатися в обраному напрямку. Окрім того, учасники заходу ознайомилися із застосуванням методів інтервізії та мета-плану у процесі коучингового супроводу педагогів.

Власні навички ефективної комунікації, що визначають успішність роботи майбутніх коучів з клієнтами, педагоги могли розвинути під час практичної роботи, запропонованої методистом центру практичної психології та соціальної роботи ІФОІППО Лілією Крикун.

Набуті знання та досвід учасники навчання зможуть продемонструвати під час проведення групових коуч-сесій з педагогами системи дошкільної освіти. На разі, коучі працюють над розробкою змісту навчальних сесій (відповідно до обраних проблем) та визначаються із формою їх проведення.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити