На сайті:

На сайті 70 гостей та відсутні користувачі

Відбувся семінар-тренінг з розвитку громадянських компетентностей

23.03.18

20180315 154408У період швидкоплинних змін особлива потреба відчувається в активних, поінформованих та відповідальних громадянах. Формування таких громадян великою мірою залежить від освіти, адже здібностям грамотної та відповідальної участі в суспільному житті необхідно навчатися. З метою підготовки фахівців з даної проблеми 15 березня 2018 року для учителів біології у Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено семінар-тренінг з розвитку громадянських компетентностей. Захід проводився в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні», який з 2016 року реалізується на Івано-Франківщині.

І. Мердух, завідувач лабораторії природничо-математичних дисциплін інституту післядипломної освіти ознайомив присутніх з планом роботи та актуалізував проблему розвитку громадянських компетентностей в закладах освіти.

Тренери проекту Н. Сенюк та Г. Гафійчук підкреслили, що одним із важливих завдань сьогодення є розвиток демократичного врядування, яке спрямоване на формування демократичної культури як основи розвитку громадянського суспільства через реалізацію демократичних принципів у всіх аспектах шкільного життя. Сприяти успішній соціалізації учнів може лише умотивований вчитель, який розвивається професійно, який, окрім навчальної, розвиваючої та виховної функцій, готовий виконувати громадсько-педагогічну функцію.

Майстер-тренер Т. Глуханюк провела з учасниками семінару інтерактивні заняття, що допомогли слухачам глибше осмислити права людини і громадянина, відпрацювати навички демократичного стилю спілкування і лідерства.

Отримані на заняттях методи та техніки вчителі біології використовуватимуть у подальшій роботі.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити