На сайті:

На сайті 404 гостей та відсутні користувачі

Програмно-цільовий підхід до організації превентивного виховання дітей та молоді в закладах загальної середньої освіти

23.03.18

Превентивне виховання – це актуальна проблема в умовах нової соціокультурної реальності. Унаслідок різноманітних причин духовного, економічного, політичного характеру, впливу засобів масової інформації та неконтрольованого доступу до інтернету у дітей часто проявляється девіантна поведінка. На жаль вона торкається усіх сфер соціального життя неповнолітніх і виплескується агресивністю, негативним ставленням до оточення, низьким рівнем комунікативних навичок, протиправними діями тощо.

Усе це вимагає дієвих підходів до виховання та його організації. 22 березня 2018 року, на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, відбулось чергове засідання обласної творчої групи заступників директорів з виховної роботи на тему: “Програмно-цільовий підхід до організації превентивного виховання дітей та молоді в закладах загальної середньої освіти”.

Людмила Келембет, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій, поглибила знання членів обласної творчої групи щодо програмно-цільового підходу до реалізації системи превентивного виховання дітей та молоді.

Оксана Фляк, завідувач лабораторії національного виховання, розповіла про інноваційні технології, форми та методи організації превентивного виховання в закладі загальної середньої освіти.

Христина Максимчак, начальник відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Івано-Франківській області, шкільний офіцер поліції, презентувала систему превентивного виховання в закладі освіти.

У практичному модулі творча лабораторія директорів з виховної роботи працювала над розробленням структурної моделі програми реалізації системи превентивного виховання дітей та молоді та моделювала зміст науково-методичного збірника “Превентивна освіта й виховання: теорія та практика”.

У підсумковому етапі учасники визначили завдання на наступне засідання, провели активне обговорення організації превентивного виховання дітей та молоді в закладах загальної середньої освіти, озвучили власні думки стосовно уможливлення реалізації ідей і завдань виховання і розвитку особистості школяра в умовах превентивного середовища.

 29345632 1890145801027591_1054856220_n

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити