На сайті:

На сайті 180 гостей та відсутні користувачі

Освіта для демократичного громадянства

 22.05.18

З актуальним питаннями формування та розвитку громадянських компетентностей в учнів ознайомилися соціальні педагоги закладів професійно-технічної освіти на семінарі-тренінгу у рамках впровадження на теренах Івано-Франківської області швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU».
Л. Крикун, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи, окреслила присутнім план семінару та актуалізувала проблему розвитку громадянських компетентностей в закладах професійно-технічної освіти.
Майстер-тренер проекту Т. Глуханюк через інтерактивні форми роботи опрацювала з учасниками тренінгу прийоми, методи й технології навчання демократії та прав людини, які ґрунтуються на кращому європейському досвіді, розглянула особливості проведення занять з демократичного громадянства. На семінарі-тренінгу соціальні педагоги особливо зацікавились посібником Ради Європи «Беремо участь у демократії» із серії «Живемо в демократії», в якому представлені плани уроків, що містять покрокові інструкції з роздатковим матеріалом для учнів і довідковою інформацією.
Отримані на заняттях методи та техніки соціальні педагоги використовуватимуть у подальшій роботі.

Додати коментар

Захисний код
Оновити