На сайті:

На сайті 111 гостей та відсутні користувачі

ГРУПОВИЙ КОУЧИНГ З МУЗЕЙНОЇ ПЕДАГОГІКИ

22.05.18

Відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, у рамках діяльності обласної Коучинг Школи професійного розвитку вихователів закладів дошкільної освіти 16 травня 2018 року відбулася групова коуч-сесія з проблеми «Упровадження музейної педагогіки в освітній процес сучасного закладу дошкільної освіти».

Участь у груповому коучингу взяло 16 педагогів закладів дошкільної освіти області, які у супроводі коуча Оксани Стефанюк, вихователя-методиста Делятинського ліцею № 2 Делятинської селищної ради об’єднаної територіальної громади Надвірнянського району мали змогу підвищити рівень професійної компетентності щодо упровадження музейної педагогіки в практику роботи з дітьми.

Завдяки інтерактивним методам взаємодії та спеціально підібраним технікам коучингу було створено сприятливе середовище для професійного спілкування, дискусій та обміну досвідом.
Так, у форматі телевізійного шоу (засідання Клубу «Що? Де? Коли? Як?») учасники озвучити коло актуальних для них питань з музейної педагогіки, обговорили шляхи досягнення важливих для них цілей. Спектр запитів виявився широким, оскільки різним був рівень компетентності учасників. Водночас, спільний пошук відповідей сприяв вибору кожним педагогом оптимальної моделі власного професійного зростання у контексті обговорюваної проблеми.
Людмила Мінда, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти, керівник обласної Коучинг Школи, задля стимулювання творчої активності клієнтів, їх потреби в самореалізації запропонувала учасникам вправу «Музеї майбутнього» (створення ескізів незвичних міні-музеїв для дошкільників). На основі техніки стратегії Уолта Діснея та Роберта Дилтса, педагогами напрацьовано проекти таких незвичних міні-музеїв для дітей як «Музей капелюшків», «Музей черевичків», «Музей ґудзика», «Музей ложки», «Музей героїв мультфільмів» тощо.
Практичну частину роботи доповнив майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок Веснянки й Забавлянки, що його провели вихователі Делятинського ліцею № 2 Оксана Ждан та Іванна Ковтунова. Виготовлені педагогами власноруч ляльки можуть доповнити існуючі колекції у міні-музеях народознавчого змісту, чи стати першим експонатом у новоствореному міні-музеї «Лялька-мотанка».

В підсумку роботи (вправи «Коло ідей» та «SMS коучу») було визначено зміст та механізми подальшої взаємодії суб’єктів коучингового процесу, сформульовано персональні освітні цілі кожного учасника, що становитимуть зміст індивідуальних програм розвитку фахівців.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити