На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

ВИКОРИСТАННЯ КВАЛІМЕТРИЧНОЇ МОДЕЛІ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

26.04.16

2guiguigy 1Саме цій проблемі було присвячено чергове засідання обласного постійно діючого семінару працівників відділів (управлінь) освіти РДА (МР) і методистів РМК, ІМЦ, відповідальних за дошкільну освіту, яке відбулося 21 квітня 2016 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

У ході роботи семінару через виступи викладачів і методистів інституту Наталії Бабій, Галини Мишастої та Людмили Мінди було розглянуто сутність кваліметричної моделі як сучасного інструменту оцінювання якості освіти, особливості проведення моніторингу рівня компетентності старших дошкільників з використанням даної моделі. Також було обговорено проблеми, пов’язані з організацією методичної роботи для підготовки педагогів ДНЗ до її використання.

Окремим та яскравим змістовим блоком головної проблеми семінару став круглий стіл у режимі on-line «Новітні підходи у вихованні, розвитку та навчанні дітей дошкільного віку». Участь у ньому взяли наукові співробітники Інституту обдарованої дитини НАПН України Таїсія Грицишина і Сергій Руденко, а також Галина Нижник, практичний психолог ДНЗ № 2 «Дударик» Коломийської міської ради. Ініціатором та керівником круглого столу виступила Оксана Микитин, завідувач Регіонального центру Інституту обдарованої дитини АПН України. Висвітлені питання надзвичайно цікаві для всіх учасників насамперед з позицій їх комплексного розкриття у кожному районі чи місті – як через управлінську діяльність, так і через навчально-виховний процес та просвіту батьків.

За підсумками роботи окреслено підходи до розробки інструментарію для моніторингу розвитку дітей старшого дошкільного віку з використанням кваліметричної моделі, а також шляхи подальшої співпраці ОІППО та РМК й ІМЦ у напрямі використання новітніх підходів до розвитку, навчання й виховання дошкільників.

2guiguigy

1huhiuhuig

4dtydydyt