На сайті:

На сайті 98 гостей та відсутні користувачі

Ідеї сталого розвитку в позакласній роботі педагога

20.05.15

5ghkhkh 1115-16 травня ц. р. на базі Івано-Франківського ОІППО проведено навчальний семінар для класних керівників «Зміст та методика організації позакласної роботи з освіти для сталого розвитку у 5-7 класах загальноосвітньої школи». На семінарі були присутні 30 класних керівників, серед них учителі української та англійської мов, математики, образотворчого мистецтва, історії, географії.

Семінар розпочався вправою «Очікування», яка показала прагнення класних керівників отримати знання про сталий розвиток, навчитися втілювати теорію в практику, нові форми роботи з дітьми та методику проведення навчальних занять.

Педагогам сподобалося проведення зустрічі «Як вирахувати екологічний слід». Вони відзначили, що форма проведення та зміст зустрічі доступний, захоплюючий для учнів.

Жваво з обговоренням сприйняли вчителі представлення особливостей емпауермент педагогіки. Висловлювали думки, що школі потрібні зміни, перехід від традиційної педагогіки до педагогіки натхнення та мотивації. Ідеї сталого розвитку на думку педагогів є надзвичайно актуальними в даний час і важливими для отримання підготовки до життя.

Під час опрацювання теми «Сміття» учителі активно працювали в групах і сформулювали поради щодо поводження зі сміттям та зменшенням його кількості. Тема «Безпечний дім» показала, що більшість учасників семінару не задумувались над тим, якої шкоди завдає використання побутової хімії їхнім родинам і навколишньому середовищу. Підготовлені в ході навчання плакати-заклики на тему: «Використовуючи побутову хімію, пам’ятай про безпеку для здоров’я планети» узагальнили, що може зробити кожна людина, аби зменшити шкідливий вплив побутової хімії та зберегти природні ресурси, витрачені на їхнє виробництво. Творчими були сценки-реклами несинтетичних засобів, які можуть замінити товари побутової хімії. Також учителі ділилися бабусиними рецептами косметичних миючих засобів.

Опрацьовуючи тему «Як ми живемо разом», учасники семінару застосовували техніку «коло ідей», наводили аргументи, опираючись на власний досвід щодо шляхів і способів покращення співпраці в класі.

У підсумку педагоги позитивно оцінили програму позакласних занять з питань сталого розвитку для учнів 5–7 класів. Відзначили, що повертаються додому з величезним багажем знань та натхненням втілювати отримані матеріали в навчально-виховний процес. Семінар змінив їх власний погляд на використання природних ресурсів.

1ghgh

4gkgkg

3gjbj

2gjgj

5ghkhkh

Додати коментар

Захисний код
Оновити