Міжнародні проекти в дії

Відповідно до плану роботи Івано-Франківського ОІППО 21 квітня 2016 року на базі Надвірнянського РІМЦ та Надвірнянського ліцею відбувся майстер-клас для учителів економіки «Навчання підприємництва в українській системі освіти».Read More

Керівництво та координацію роботи майстер-класу здійснили проректор ОІППО Любов Шелемей, методист ОІППО Світлана  Подолюк, доцент ІФНТУНГ, керівник проектів ГО «Ділові ініціативи» Тетяна Кулик. Від Надвірнянського району координатором роботи виступив Ковальчук Олег Олексійович, методист Надвірнянського РІМЦ, учитель економіки Надвірнянського ліцею.

На початку роботи Ревтюк Антон Омелянович, директор Надвірнянського ліцею, ознайомив учасників майстер-класу із досягненнями та особливостями роботи закладу.

Петрик Богдан Васильович, директор РІМЦ, окреслив виклики та завдання, які вирішуються освітніми закладами району.

Світлана Подолюк ознайомила із реалізацією українсько-польських проектів у ЗНЗ області («Шкільна академія підприємництва», «Ініціативна молодь – інноваційні методи навчання підприємництва», «Урок з підприємницьким тлом») та акцентувала на їх значенні в час реформування освітньої галузі нашої держави.

Тетяна Кулик розказала про залучення міжнародних проектів для підвищення якості шкільної освіти, а саме про реалізацію українсько-польських проектів «Ініціативна молодь 2 - інноваційні методи навчання підприємництва» та «Ініціативна молодь 3 - практичне застосування інструментів навчання підприємництва». Учасники зібрання отримали вичерпну інформацію про механізм, можливості та переваги участі в освітніх проектах.

Лілія Козак, методист Надвірнянського РІМЦ, виступила із проектом: «Уроки з підприємницьким тлом» як чинник формування особистісних рис підприємця». Даний виступ прозвучав у записі, оскільки доповідач в цей час була присутня на іншому заході.

Про створення у 2012 році та діяльність економічного клубу «Гендляр» Надвірнянського ліцею розповіла студентка другого курсу Львівського національного університету імені І. Франка, колишня учасниця клубу, Софія Дунець. Про сучасну роботу «Гендляра» розповіла цьогорічна випускниця ліцею Богдана Генюк.

Як перемогли у Міжрегіональних конкурсах на кращу підприємницьку ідею «Юніор Бізнесу 1» та «Юніор Бізнесу 2» розказали та презентували свої бізнес-ідеї вчитель Надвірнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, учитель-методист Гаврилюк Валентина Степанівна та студентська команда Надвірнянського коледжу у складі Андрія Хопти, Назара Томашевського, Степана Дребота, Тетяни Остафійчук.

Що таке симуляційні економічні ігри, як їх використовувати в навчальному процесі - не просто розказали, а навіть зіграли учасники майстер-класу та учениця Надвірнянського ліцею Валентина Романчук.

Презентувала спецкурс «Фінансова грамотність” та поділилась враженнями від участі команди ліцею у Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності випускниця Надвірнянського ліцею Роксолана Лахва.

Завершилась робота майстер-класу обміном думками, враженнями, ідеями та окресленням  учасниками заходу планів на майбутнє.

IMG 0611 as Smart Object-1

IMG 0605 as Smart Object-1

IMG 0740

IMG 0723

IMG 0747

IMG 0765