С. Коробко, О. Коробко. Робота психолога з молодшими школярами
У посібнику є тренінги для молодших школярів орієнтовані на формування у дітей здатності протистояти шкідливим впливам, піклуватися про власне фізичне та психічне здоров’я, розвитку самостійності й відповідальності,толерантності та інших соціальних навичок.Окремо подано алгоритми корекції розвитку дітей молодшого шкільного віку з вираженими ускладненнями (окремі випадки): сором'язливість, брехливість, крадіжки, діти-ізгої, дитина-шульга, агресивна поведінка, гіперактивна дитина.
Психологу для роботи: діагностичні методики
У збірнику укладеному М.В. Лемак, В.Ю. Петрище подано психодіагностичні методики для роботи з підлітками та молоддю. Рекомендовано для практичних психологів, соціальних педагогів та студентів вищих навчальних закладів відповідних спеціальностей.
Застосування діагностичних мінімумів в діяльності працівників психологічної служби
Методичні рекомендації «Застосування діагностичних мінімумів в діяльності працівників психологічної служби» розроблено за заг. ред. В. Г. Панка в рамках виконання наукового дослідження «Науково-методичні засади розроблення та впровадження алгоритмів, циклограм, діагностичних мінімумів діяльності працівників психологічної служби системи освіти» (номер державної реєстрації 0117U000162).
Соціально-педагогічна діагностика
В статті висвітлено особливості проведення діагностики соціальним педагогом