Зміни до програми

 

Зміни у програмі.

5 клас. Інваріантна складова

 

     Для групи хлопців у 5 класі до назви Теми 2.6. Оздоблення виробів з фанери та ДВП додано ще й Ознайомлення з професіями деревообробної промисловості.

       У Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування до Теми 3.3. Основи проектної діяльності додано поняття про основні етапи проектної діяльності.

        У Розділ 4 «Технологія побутової діяльності» тема 4.1. формується так: «Технологія безпечного користування побутовими електроприладами». Також до Розділу 4 додано ознайомлення з професіями: електрик, майстер із ремонту електропобутової техніки, офіціант, продавець, касир та орієнтовний перелік обєктів праці: серветки для сервірування столу тощо.

       

         Для груп дівчат 5 класу з’явилася нова назва обов’язкового для вивчення блоку 2 «Технологія виготовлення текстильних виробів із аплікацією». Відповідно, в цьому блоці Розділ2. Оздоблення виробів аплікацією заміненона Розділ 2.Технологія виготовлення текстильних виробів із аплікацією. У розділі 3 та Розділі 4 зміни аналогічні до змін для груп хлопців.

 

 

 

 

6 клас. Інваріантна складова

      У тематичному плані та програмі для учнів 6 класу у Розділі 3. Основи техніки, технологій і проектування Тема 3.2. Основи проектної діяльності додатково розглядатимуться поняття про моделі-аналоги й виявлення найкращих ознак у кожному зразку. Конкретизовано перелік інформаційних джерел: книги, журнали, довідники, каталоги тощо.

         Суттєвої зміни внесено до Розділу 4. Технологія побутової діяльності. Так повністю змінено тему 4.1, тепер у ній вивчатиметься «Технологія збереження поживних речовин у продуктах харчування під час приготування їжі». Тема 4.2. формулюється як «Технологія догляду за житлом», а тема 4.3.- «Технологія догляду за волоссям». Також рекомендовано ознайомлення з професіями: кухар, помічник кухаря, прибиральниц, перукар тощо.