На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Обласна звітно-виборна конференція

30.03.15

У кінці березня 2015 року проходила ХХІІ звітно-виборна конференція обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України,  на якій було зроблено підсумок діяльності Івано-Франківського обкому профспілки  працівників освіти і науки  України за останніх п’ять років. У роботі взяли участь 133 делегати. Запрошеними були заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк; директор департаменту освіти і науки  облдержадміністрації Віктор Кімакович; заступник директора департаменту, начальник управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти облдержадміністрації Іван Будзак; ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Зуб’як; голова ради профспілок Івано-Франківської області Ігор Басюк; заступник голови ЦК Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк.  

Зі звітною доповіддю «Про роботу обкому Профспілки за період з 25.03.2010 р. по 24.03.2015 р. та завдання обласної профспілкової організації щодо виконання вимог Статуту галузевої Профспілки» виступив його голова Габорак  Мирослав Михайлович. Він розкрив діяльність профорганів обласної профспілкової організації за звітний період, проаналізував їх здобутки та проблеми, які ще є в системі освіти області та в соціально-економічному становищі працівників галузі, а також окреслив основні завдання, які потрібно вирішувати галузевій Профспілці в найближчій перспективі.

Конференція прийняла відповідну постанову та Програму дій обкому Профспілки на 2015-2020 роки, а також Звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України з вимогами вжити всіх необхідних заходів для негайного підвищення мінімальної заробітної плати, першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, пенсій та інших гарантованих державою виплат, а також відмінити Положення, прийняте 2 березня поточного року Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України  щодо пенсійного забезпечення”, які стосуються зменшення виплати пенсій працюючим пенсіонерам, та переглянути рішення про надзвичайно високе підвищення плати за комунальні послуги.
Наприкінці відбулися вибори. Голосування проходило у відкритій формі. Головою обласної профспілкової організації одноголосно обрали Мирослава Габорака.  Його заступником затвердили Зоряну Король. Також визначились із кількісним складом ревізійної комісії, ухвалили постійно діючий склад мандатної комісії.

Конференцію завершив новообраний голова обласної профспілкової організації Мирослав Габорак. Усім присутнім він висловив теплі побажання  та слова вдячності.

Надія Попович,
голова профспілкової організації інституту


Додати коментар

Захисний код
Оновити