На сайті:

На сайті 155 гостей та відсутні користувачі

Іншомовна освіта в контексті становлення Нової української школи

 18.08.17

17 серпня 2017 року відбулося методичне інформування та практикум
працівників (методистів) відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), ОТГ, Р(М)МК, ІМЦ, ІЦ, закладів обласного підпорядкування, керівників методичних об’єднань, відповідальних за організацію методичної роботи з учителями іноземних мов. Метою було сформувати цілісне уявлення про основи Стандарту освіти Нової української школи; оновлення змісту і методів навчання іноземних мов у 2017/2018 н. р.

У ході роботи секції було висвітлено основні питання:

  • - опрацьовано оновлені навчальні програми, методичні рекомендації Міністерства освіти і науки України щодо вивчення предметів освітньої галузі «Мови і літератури» «Іноземні мови» у 2017/2018 навчальному році, удосконалено професійні уміння та навички визначення і формування компетнтнісно орієнтованих результатів пізнавальної діяльності школярів;
  • - окреслено основні напрями діяльності методичних служб щодо реалізації компетентнісного підходу у викладанні навчальних предметів освітньої галузі «Мови і літератури» «Іноземні мови»;
  • - запропоновано алгоритм щодо формування вміння педагога визначати власну траєкторію вдосконалення професійних компетентностей шляхом використання Рамки фахової майстерності учителів іноземних мов та участі у конкурсі «Учитель року-2018» у номінації «Німецька мова».


До участі в роботі секції було запрошено Ольгу Ярську, представника Британського видавництва Pearson в Україні, методиста, екзаменатора Міжнародного іспиту РТЕ, яка висвітлила питання «Життєві уміння на уроці іноземної мови у контексті нових програм».

Катерина Шляміна, методист видавництва National Geographic Learning та компанії Лінгвіст провела інтерактивне заняття та ознайомила з навчальною літературою, словниками, книгами для читання, екзаменаційними курсами, методичною літературою, аудіо- та відеоматеріалами до навчальних курсів, постерами, флешкартами та іншими матеріалами .

Учасники ознайомились із серією навчально-методичних комплексів «Паралелі» для навчання німецької як другої іноземної мови, яка має на меті спонукати інтерес в учнів до німецької мови, продемонструвати школярам спільні та відмінні риси культур німецькомовних країн та України, розширити загальний світогляд учнів.

Антон Данильєв та Олександра Кондрат, методисти лабораторії суспільно-філологічних дисциплін ІФОІППО проаналізували питання професійної діяльності вчителя за дескрипторами «Рамки безперервного професійного вдосконалення вчителів іноземних мов» та питання курсової перепідготовки на наступний рік, а також Методичні рекомендації щодо вивчення іноземних мов у 2016/2017 н. р.

У ході практикуму учасники секції брали участь в колективному пошуку оригінальних ідей щодо створення орієнтованої схеми календарно-тематичного планування, розробки алгоритму плану уроку та оцінювання навчальних досягнень учнів.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити