На сайті:

На сайті 126 гостей та відсутні користувачі

Робота в умовах оновленої програми з трудового навчання

22.08.17

21 серпня відбулася методична майстерня працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), об’єднаних територіальних громад, методичних кабінетів, ІМЦ, керівників районних (міських) методичних об’єднань, відповідальних за організацію методичної роботи з учителями трудового навчання, технологій та креслення.

Про особливості розгортання навчальної діяльності учня в процесі набуття ними компетентності розповіла Наталія Глинянюк, старший викладач кафедри педагогіки і психології ОІППО.

Методист інституту Володимир Гащак, співавтор навчальних програм і підручників з трудового навчання та креслення розкрив питання:
- концепції, структури та нововведень оновленої програми з трудового навчання для 5–9 класів;
- реалізації змістових ліній навчальної програми з трудового навчання у 5–9 класах.

У ході спілкування розглянуто алгоритм роботи вчителя, який дозволить організувати навчальний процес у дусі «Нової школи» з неухильним дотриманням усіх положень чинного Держстандарту середньої освіти.

Також у форматі круглого столу обговорено питання та висловлені думки щодо:
- формування змісту технологічної освіти на уроках трудового навчання відповідно до оновленої програми;
- ключових відмінностей між оновленою та чинною програмами;
- можливих ризиків та викликів з упровадження оновленої програми.

У творчій атмосфері пройшов майстер-клас із складання календарно-тематичного планування з трудового навчання для 5–9 класів.

На актуальності і своєчасності методичних посібників-альбомів як творчого доробку АТМП наголосив Леонід Крижанівський, голова методичного об’єднання вчителів трудового навчання відділу освіти Богородчанського району.


 


Додати коментар

Захисний код
Оновити