На сайті:

На сайті 146 гостей та відсутні користувачі

Громадсько-активні школи в Україні: практичні кроки

01.06.12

22-23 травня 2012 року в рамках Програми “Школа як осередок розвитку громади” Всеукраїнського фонду “Крок за кроком” на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проходив дводенний навчально-практичний тренінг “Міжнародні стандарти якості діяльності громадсько-активної школи”. В означеному заході взяло участь 35 учасників.

Проведення тренінгу забезпечила Грама Наталія Миколаївна, тренер ВФ “Крок за кроком”, координатор громадсько-активної школи (Макарівський район, Київська область).

Навчально-практичний курс “Міжнародні стандарти якості діяльності громадсько-активних шкіл” складався з двох частин: дводенного тренінгу та практичних дій на місцях – проведенні двох етапів самооцінювання якості діяльності ГАШ, які будуть проводитись на місцях у вересні 2012р. та в травні 2013 р. Означений тренінг проводився з використанням інтерактивних методів навчання.

Першого дняучасникам було запропоновано: 10 характеристик успішної громадсько-активної школи, відеофільм “Школа для громади, громада для школи”, загальний огляд міжнародних стандартів якості діяльності даної школи. Було обговорено “фасилітацію в процесі самооцінки”Також було представлено стандарти ГАШ, які охоплювали такі сфери: лідерство, партнерство, соціальна інклюзія, навчання впродовж усього життя, послуги.

Наступного днябули запропоновані наступні стандарти: волонтерство, залучення батьків, розвиток громади та шкільна культура. Було детально обговорено заходи процедури проведення самооцінки, підготовки звіту про виконання завдань практичної частини, реєстрації в он-лайн базі даних ГАШ – www.gash.ussf.kiev.ua, які учасники самостійно проводитимуть та впроваджуватимуть в своїх школах.

Додати коментар

Захисний код
Оновити