На сайті:

На сайті 144 гостей та відсутні користувачі

На святі «Ми – надія твоя, Україно!» вшанували обдаровану молодь

04.05.14

IMG 3856 1

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей на Івано-Франківщині традиційно провели свято «Ми надія твоя, Україно!», на якому вітали талановиту молодь, яка досягла найвищих результатів в олімпіадах, конкурсах, турнірах та інших змаганнях всеукраїнського та європейського рівня, а також педагогів, що підготували її.

Участь у заході взяли керівники обласної державної адміністрації, обласної ради, департаментів ОДА, ректори вищих навчальних закладів та інші.

Свято проводиться щороку задля стимулювання, підтримки й заохочення обдарованих учнів та їх наставників. Адже, як наголосив голова облдержадміністрації Андрій Троценко, «саме молодь є тим потужним потенціалом, який у найближчому майбутньому розбудовуватиме нашу державу, рушійною силою, що здатна втілити в життя ті демократичні ідеали, до яких ми так давно прагнемо».

«Одинадцятий рік поспіль ми проводимо це свято – зустріч керівництва області з найталановитішою молоддю Прикарпаття, – зазначив директор департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко. – Завдяки вашим досягненням наша область входить у десятку найкращих».

Сергій Дерев’янко також повідомив, що переможці інтелектуальних змагань всеукраїнського рівня щомісячно впродовж року отримуватимуть стипендію голови обласної державної адміністрації і голови обласної ради, а випускники шкіл – одноразову грошову винагороду.

Інтелектуальні, творчі, спортивні, дослідницькі здобутки відзначили у восьми номінаціях. Грамоти та цінні подарунки (цьогоріч це були «Кобзарі») отримали призери IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів, III етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, конкурсів юних техніків, конкурсів професійної майстерності, Всеукраїнських конкурсів-фестивалів художньої самодіяльності, Всеукраїнських та Міжнародних екологічних програм і проектів, Всеукраїнських туристсько-краєзнавчих експедицій, історико-географічних експедицій учнівської молоді, чемпіонатів України, Європи і світу з різних видів спорту. На святі вшанували також учителів, наукових керівників, тренерів, які підготували юні таланти.

Чудову концертну програму присутнім подарували учні шкіл області.

Загалом у цьогорічному заході «Ми – надія твоя, Україно!» нагородили 233 учасників.

У ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад учні Івано-Франківщини традиційно показують високі результати. 2014 року 54 школярі вибороли високі нагороди, зокрема, І місця здобули 9 учнів, ІІ місця – 18, ІІІ місця – 27. Найкращі показники у змаганнях з української мови і літератури: із 8 учасників 7 призерів. Найбільше переможців підготували навчальні заклади Івано-Франківська, Калуша, Долинського району. Серед закладів нового типу почесне місце займають обласний фізико-технічний ліцей-інтернат, Українська гімназія № 1 м. Івано-Франківська, Івано-Франківська спеціалізована школа І–ІІІ ст. № 5 з поглибленим вивченням німецької мови, природничо-математичний ліцей м. Івано-Франківська.

Добрі результати демонструє Івано-Франківське відділення Малої академії наук України. Цього року учні вибороли 24 призові місця.

Аналогічні свята в рамках програми «Обдаровані діти» відбуваються у містах і районах області, що підтверджує належну увагу до талановитої молоді як з боку обласної державної адміністрації, обласної ради, так і місцевих органів влади.

    IMG 3833

IMG 3856

IMG 3881

IMG 3911

IMG 3916

IMG 3932

IMG 3988

IMG 3948

IMG 3983

IMG 3944

IMG 3995

IMG 3817

IMG 3813

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити