На сайті:

На сайті 163 гостей та відсутні користувачі

Модель роботи з обдарованою дитиною

17.10.14

ghgfhghhg3 116 жовтня 2014 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, у рамках співпраці інституту з регіональним центром Інституту обдарованої дитини НАПНУ проведено семінар для вчителів початкових класів з проблеми «Модель роботи з обдарованою дитиною» (третє засідання) на тему «Психолого-педагогічні особливості діяльності педагога, що розвиває креативні особливості учнів».

У ході заходу Оксана Микитин, завідувач регіонального центру звернула увагу педагогів на те, що найбільш сприятливим періодом для формування креативності, на думку науковців, є молодший шкільний вік. У цьому віці істотно зростає можливість самостійної постановки цілей, мотивування себе, пошуку способів дій і контролю результатів, тобто освоєння всіх компонентів психологічної структури діяльності. Розвиток творчих здібностей має бути невід'ємною умовою змісту усіх навчальних предметів початкової школи, органічно доповнювати навчальний процес, щоб забезпечити єдність знань, умінь і навичок учнів та їхніх творчих можливостей. Йшлося також що серед шліхів розвитку творчих здібностей, пізнавальної активності, самостійності, самореалізації дітей підкреслюється необхідність використання в роботі з учнями початкових класів різноманітних завдань – навчальних, розвивальних, пізнавальних, інтелектуальних, нестандартних, творчих. Педагоги мали можливість попрактикуватись в створенні таких завдань та сформувати практичні навички взаємодії з дітьми.

Педагогічна творчість є необхідною умовою оптимізації навчально-виховного процесу, що розуміється як вибір (конструювання)системи заходів, які дозволяють отримати найкращі результати праці. Саме цьому був присвячений тренінг «Педагогічна палітра творчості», який провела Марія Семенів, психолог – методист Черніївської ЗОШ І-ІІІ ст. В ході тренінгу учасники розвивали  уміння використовувати власні творчі, креативні підходи до організації навчання і виховання обдарованих дітей. Усвідомили, що для педагогічної творчості значущими є такі особисті якості педагога: педагогічна спостережливість, розподіл уваги, уміння передавати іншим накопичені знання, уміння бачити події очима учня, проникати у його внутрішній світ, проектувати розвиток його особистості, педагогічний такт.

За відгуками вчителі початкових класів отримали нові знання і уміння щодо створення освітнього середовища, що сприяє розвитку здібностей учнів, вирішення сучасних педагогічних проблем, сформування позитивної мотивації на співпрацю з обдарованими учнями.

dsdfgdfgfdg

ghhghghgh2

ghgfhghhg3

ghghjhjhgjhg4

Додати коментар

Захисний код
Оновити