На сайті:

На сайті 166 гостей та відсутні користувачі

НЕЗАБУТНІ ВРАЖЕННЯ

12.11.14

4 pl 1Громадський Центр «Ділові ініціативи»(м. Івано-Франківськ) та Фундація Розвитку Місцевої Демократії, Малопольський Інститут Територіального Самоврядування та Адміністрації (м. Краків,Польща) у рамках проекту «Ініціативна молодь 2 – регіональна система підготовки тренерів з підприємництва для української системи освіти» проводили конкурс «Юніор Бізнесу – 2014», який полягав у розробці та презентації бізнес-ідей для підприємницької діяльності, їх стратегій реалізацій та промоцій. Заявлені молоддю проекти мали інноваційний характер, а сфера діяльності максимально відповідала потребам молоді або місцевої спільноти. Із заявлених 53 команд у фіналі взяли участь 11 (кожна команда складалася з трьох учнів та вчителя-наставника). Перемогу здобули учні Коршівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Коломийської РДА Ірина Івасів, Віталіна Футрак, Кароліна Мацюк та вчитель-наставник Наталія Венгренюк. Команда представила у фіналі бізнес-ідею зі створення майстерні цукеркових подарунків «Bon-bon» на території села Коршева. У запеклій та напруженій фінальній боротьбі між 11 командами Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей учні Коршівської школи вибороли І місце, за що отримали можливість восени зустрітися в Польщі зі своїми однолітками та обмінятись думками, враженнями, мріями.

1 pl

І ось Польща… Місто Краків.               2 pl

Передати словами усю його красу, велич, загадковість і затишок, які панують тут, неможливо. За декілька днів перебування у Кракові дізналися багато нового і надзвичайно цікавого.

Зокрема, відвідали Вавельський замок, який вразив своєю величчю та неймовірно красивими краєвидами, що відкриваються з дзвіниці катедри:

3 pl4 pl

5 pl

 Також побували у Краківському Зоологічному Саду:

6 pl7 pl


В даний час там представлені близько 1 500 тварин (260 видів). Площа зоопарку становить 17 гектарів.

Оцінили музей сучасного мистецтва МОСАК:

8 pl9 pl

та Сад Дослідів:

10 pl11 pl

Відвідали Надвіслянський Етнографічний Парк і мали змогу побувати в старих польських хатах бідняка, учителя, священника та пана:

12 pl

13 pl

14 pl

Відвідали замок у Неполомніцах:

15 pl

16 pl

та Історичний Музей під Ринком, де побачили і почули історію Кракова завдяки надсучасним технологіям та індивідуальному підходу до туриста.

Варто сказати про населення Польщі, бо саме господарі найбільше впливають на враження, яке залишається після відвідування країни. Приємно відмітити, що наші держави схожі, багато спільного в культурі, мові, побуті. Нам легко порозумітися, особливо молоді. Відчувається досить високий рівень культури, освіченості, інтелігенції, саме таке враження залишилося після спілкування з учнями і вчителями, які зустрічали нас у гімназії ім. Короля Ягелло у Неполомніцах:

17 pl18 pl

  Як підсумок візиту, майстер-клас на конференції:

19 pl20 pl

21 pl

 Висловлюємо щиру вдячність за яскраві враження від побаченого громадській організації «Ділові ініціативи» (м. Івано-Франківськ), зокрема координатору проекту п. Тетяні Кулик.

22 pl

Ірина ІВАСІВ, Віталіна ФУТРАК, Кароліна МАЦЮК та Наталія ВЕНГРЕНЮК – Коршівська ЗОШ І-ІІІ ст. Коломийської райдержадміністрації

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити