На сайті:

На сайті 160 гостей та відсутні користувачі

На часі – патріотичне виховання юного покоління

13.11.14

IMG 5735 11112 листопада на базі Городенківського центру дитячої та юнацької творчості відбулася нарада-семінар спеціалістів (методистів) відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), відповідальних за виховну роботу. У центрі обговорення було національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді.

2014/2015 навчальний рік особливий з погляду ведення виховної роботи: є молодь, яка загинула на Майдані, була поранена у збройних сутичках на Сході України, через соціально-політичну кризу втратила батьків, діти внутрішньо переміщених осіб. Тому в контексті нових викликів, що постали перед країною, педагогічним працівникам необхідно переглянути практику виховної роботи й захисту дітей в навчальному закладі.

– Зважаючи на складне суспільно-політичне становище у державі, сьогодні особливої актуальності набуло виховання свідомого громадянина, патріота України, – такими словами Тетяна Семенюк, головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації, відкрила зібрання.

Учасників семінару привітав Василь Вишинський, заступник начальника відділу освіти Городенківської РДА, який зацікавив присутніх розповіддю про район, його здобутки і перспективи у сфері освіти. Головний спеціаліст відділу освіти Городенківської РДА Іванна Дем’янів ознайомила колег із різноманітними заходами на патріотичну тематику, у яких беруть участь школярі району.

Заступник начальника управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Світлана Уварова зупинилася на проблемі реалізації програм військово-патріотичного виховання в сучасній загальноосвітній школі. Свою увагу вона акцентувала на нормативно-правовій базі, основних поняттях, принципах та теоретичних напрацюваннях зі згаданих питань. Іван Лазор, методист Івано-Франківського ОІППО, у доповіді представив нові форми і методи національно-патріотичного виховання, зокрема на прикладі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У ході зустрічі учасники побували біля будинку, у якому мешкав Герой Небесної Сотні Сергій Дідич і де зараз установлена меморіальна дошка на його честь. Вони також відвідали с. Тишківці Городенківського району, батьківщину Романа Шухевича. Присутні віддали шану видатному генерал-хорунжому УПА покладанням квітів до його пам’ятника. Цікаві враження залишила екскурсія до нещодавно реконструйованого Музею історії та визвольних змагань ім. Р. Шухевича, родзинкою якого є раритетні пам’ятні речі родини Шухевичів і підпільна друкарня-криївка. Незабутні хвилини учасникам семінару подарували учні Тишківської школи І-ІІІ ст. Городенківської районної ради, які представили виховний захід «Лицар української раті».

Робота продовжилася доповіддю Тетяни Семенюк про основні напрями патріотичного виховання, обговоренням плану заходів щодо його посилення на державному, регіональному, місцевому рівнях і підбиттям підсумків.

Таким чином, учасникам наради-семінару вдалося сформулювати перспективи роботи з учнівською молоддю у питаннях національно-патріотичного виховання, окреслити можливі шляхи її вдосконалення.

IMG 5735

IMG 5724

IMG 5697

IMG 5681

IMG 5669

IMG 5615

Додати коментар

Захисний код
Оновити