На сайті:

На сайті 112 гостей та відсутні користувачі

Європа в школі

10.03.15

ddfdfffdfdfLogo KenaУ рамках словацько-українського проекту «Європа в школі» продовжується співпраця групи інститутів післядипломної педагогічної освіти, у числі яких й Івано-Франківський обласний інституту післядипломної педагогічної освіти.

Так, з 25 лютого до 03 березня 2015 року відбувся черговий навчальний семінар у містечку Тренчіанські Тепліци (Словаччина), учасники якого зібрались для завершення роботи над матеріалами для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів щодо впровадження питань євроінтеграції в навчально-виховний процес.

Присутні прослухали лекції «Активна громадськість як основа суспільних змін в Європі», «Вплив європейської інтеграції України на ЄС»; опрацьовували міфи, твердження (аргументи), протиріччя, упередження про перспективи вступу України в ЄС. Означені матеріали ввійдуть до робочих зошитів для учителів.

Окрім напруженого навчання, учасники семінару мали можливість відвідати основну школу в Тренчіаських Тепліцах та професійно-технічне училище в м. Тренчин, де ознайомились із досвідом та перспективами словацьких шкіл у питаннях євроінтеграції.

Не менш цікавою частиною семінару було ознайомлення з історичними та духовними пам’ятками Словаччини.

Завершальним етапом проекту стануть зустрічі розробників робочих зошитів із українськими педагогами в областях-учасницях проекту, де будуть презентовані результати праці.

Про проект

Проект започаткований 2010 року. Організатором виступив Centrum pre európsku politiku, Bratislava (Центр європейської політики, Братислава). У 2014 році до партнерів проекту (Закарпатський, Донецький, Житомирський, Одеський інститути післядипломної педагогічної освіти) долучився Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Проект передбачав навчання педагогів щодо впровадження тем європейської інтеграції у програми середніх шкіл в Україні. Протягом семінарів та воркшопів у співпраці із вчителями та методистами названих областей розроблені матеріали, що міститимуть фактичну інформацію, завдання та відповідні методики з вивчення у школах основних тем: «Європейські цінності», «Європейське громадянство», «Безпека та спільні європейські інституції», «Економічні аспекти інтеграційного процесу в Європі». Ціллю проекту є передати українським педагогам словацький досвід процесів трансформації та інтеграції до ЄС в освітній галузі.

Таким чином, довготривалим наслідком проекту буде набуття знань про європейські інтеграційні процеси, які стануть у нагоді на шляху інтеграції України до ЄС. З погляду перспективи, учні загальноосвітніх шкіл будуть володіти загальною інформацією про інтеграційні процеси, а також матимуть відповідні навички, що надасть їм можливість активно брати участь у проектах ЄС для України та впливати на підтримку інтеграції нашої держави до європейських структур.

IMG 01

IMG 02

IMG 03

IMG 04

IMG 05

IMG 06

IMG 07

IMG 09

Додати коментар

Захисний код
Оновити