На сайті:

На сайті 160 гостей та відсутні користувачі

Готуємося до Літніх мовних таборів

15.05.15

Якісне навчання дітей іноземним мовам у контексті європейської інтеграції України та наближення до європейських стандартів є пріоритетом Міністерства освіти і науки. Нині одним із нестандартних підходів для забезпечення якісного навчання дітей мовам є створення літніх таборів з іноземних мов, які цього року ініціювало Міністерство освіти і науки України. З метою якісної підготовки проведення Літніх мовних таборів 13 травня 2015 року на базі Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 з поглибленим вивченням англійської мови Івано-Франківської міської ради організовано семінар «Методичне забезпечення діяльності літніх таборів з англійської мови: використання проектної методики як засобу ефективного розвитку комунікативної компетенції учнів».

На семінар були запрошені учителі англійської мови загальноосвітніх навчальних закладів м. Івано-Франківська та Івано-Франківської області (на базі цих навчальних закладів будуть діяти Літні мовні табори) та студенти Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, які працюватимуть у Літніх мовних таборах на волонтерських засадах.

Спеціаліст з міжнародних зв’язків ОІППО І.Богоніс звернула увагу учасників на особливості організації Літніх мовних таборів, можливість залучення волонтерів з Міжнародних організацій та студентів-волонтерів з Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

Л.Чабан, методист Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Івано-Франківської міської ради, закцентувала увагу на досвіді організації мовних таборів у навчальних закладах м.Івано-Франківська.

Керівник Британського освітньо-методичного центру Pearson-Dinternal С.Сорочинська, ознайомила присутніх з методом проектів як педагогічною технологією, провела тренінг з використання практичних розробок проектів для різних вікових категорій.

У ході семінару також вдалося розглянути особливості планування та проведення проектної діяльності учнів, виробити практичні навички створення проектів та використання проектної технології для організації Літніх мовних таборів. По завершенні семінару учасники отримали сертифікати від освітньо-методичного центру Pearson-Dinternal та рекомендації щодо використання матеріалів центру для організації мовних таборів у навчальних закладах.

Учасники відзначили доцільність проведення даного семінару, його змістовне наповнення та практичну значущість для подальшої роботи у мовних таборах.

Коментарі  

 
0 #1 іван 19.05.2015, 19:46
Чому в школу приходить розпорядження організувати роботу мовних таборв тільки силами педколективу школи
Цитата
 
 
0 #2 Іванна 20.05.2015, 15:13
Інститут займається методичною підготовкою педагогічних працівників та студентів-волон терів, які будуть залучені до організації Літніх мовних таборів на волонтерських засадах. Питаннями організаці таборів відають місцеві органи управління освітою.
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити