На сайті:

На сайті 145 гостей та відсутні користувачі

Пошук стратегій працевлаштування молоді на ринку праці

21.05.15

osnovn 1В межах реалізації проекту «Тренінгова програма підготовки тренерів з питань молодіжного працевлаштування» 19-20 травня 2015 року на базі ІФОІППО відбувся ІІ етап навчального семінару для працівників психологічної служби системи освіти області з теми «Базові навички поведінки з пошуку стратегій працевлаштування на ринку праці».

У семінарі взяли участь практичні психологи і соціальні педагоги загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів м. Івано-Франківська.

Навчання було спрямоване на підвищення фахової майстерності працівників психологічної служби з питань професійного та кар’єрного консультування старшокласників і випускників, сприяння у формуванні навичок вибору та розробки стратегій подальшого працевлаштування.

Л. Аронець, директор Молодіжного громадського центру «Еталон» представила учасникам формулу успіху у бізнесі і надала їм можливість продіагностувати власні особистісні риси та професійні якості, необхідні для успішного працевлаштування та кар’єрного росту.

Директор ОЦППСР Л. Підлипна звернула увагу присутніх на основні вимоги до написання резюме, розглянула його структуру, види і типові помилки при його складанні. Учасники семінару спробували скласти власні резюме, враховуючи всі можливі його складові та характерні особливості.

Ю. Бойко, методист ОЦППСР, розкрила причини молодіжного безробіття та їх взаємозв’язок, вказала на основні структурні компоненти профорієнтаційної роботи з майбутніми молодими спеціалістами. Для учасників семінару була презентована модель сучасної учнівської молоді, яка подана у подвійному контексті: як найбільш працездатна частина населення, і як найбільш незахищена в соціальному плані категорія людей.

Методисти ОЦППСР О. Хомин та Т. Глуханюк провели тренінгове заняття, на якому ознайомили учасників із алгоритмом постановки та планування досягнення мети, проаналізували проблеми та перешкоди на шляху до успіху, а також відпрацювали навички керування часом для досягнення успіхів.

Логічним завершенням навчального семінару стали створені його учасниками презентації індивідуальних та групових проектів щодо здійснення профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді у закладах освіти.

У ході семінару вдалося також розкрити методи підготовки учнівської молоді до вибору професії та подальшого працевлаштування; розглянути особливості адаптації молодих спеціалістів на сучасному ринку праці, окреслити основні підходи до пошуку роботи і, як наслідок, шляхи попередження безробіття серед молоді.

osnovn

IMG 7897

IMG 7846

IMG 7828

Додати коментар

Захисний код
Оновити