На сайті:

На сайті 355 гостей та відсутні користувачі

ПІД ПОКРОВОМ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

15.10.15

IMG 0501 11Протягом багатьох років наші пращури боролися за свободу і мир на рідній землі. Багато патріотів-героїв віддали життя за любов до України. Цього року вперше відповідно до Указу Президента ми відзначали особливе свято День захисника України, присвячене всім, хто захищав і захищає Батьківщину.

14 жовтня 2015 року в Івано-Франківську на майдані імені І. Франка відбувся огляд-конкурс стройової, національно-патріотичної пісні та строю учнівської і студентської молоді, що присвячувався Дню захисника України, Дню українського козацтва та створенню Української Повстанської Армії. Метою заходу було забезпечити взаємодію державних органів з громадськістю у питаннях, пов'язаних із національно-патріотичним вихованням дітей та молоді, формувати в підростаючого покоління патріотичні почуття, гордість за нашу державу, збереження історичної пам'яті, а також визначити кращий вишкіл команд навчальних закладів області.

Музичний супровід здійснив оркестр Івано-Франківського державного музичного училища імені Д. В. Січинського, медичне забезпечення - Івано-Франківський базовий медичний коледж.

Захід відбувся за участі директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктора Кімаковича, заступника директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації – начальника управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Івана Будзака, начальника управління професійно-технічної, вищої освіти та кадрової роботи департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олега Гаврилюка.

На святі були присутні й поважні гості: Богдан Борович, голова Всеукраїнського братства УОН-УПА, Василь Сав'юк, голова обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів війни і праці, Олег Мороз, в. о. військового комісара Івано-Франківського комісаріату, Віктор Голодюк, заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом, Володимир Перевізник, голова громадської ради при Івано-Франківській обласній державній адміністрації. Управляв парадом Іван Лазор, методист ОІППО.

Свято розпочав молитвою вельмишановний владика Іосафат. Усіх присутніх він благословив на добрі починання та благі наміри, окропивши святою водою.

Загалом у конкурсі взяли участь 19 команд із загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та закладів обласного підпорядкування. Юнаків та дівчат оцінювало журі, до складу якого входили працівники департаменту освіти і науки облдержадміністрації, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, обласного військового комісаріату, обласного козацького товариства Українського козацтва «Галицька Січ», обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів.

Найкращими стали: І місце – Івано-Франківський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей з сільської місцевості, II – Івано-Франківський професійний будівельний ліцей та Центр професійної технічної освіти № 1, III – Івано-Франківський державний коледж технологій та бізнесу, Івано-Франківський аграрний коледж Львівського аграрного національного університету, Вище професійне училище № 21 м. Івано-Франківська.

Переможців нагородили грамотами департаменту освіти і науки облдержадміністрації та цінними подарунками, які особисто вручили Віктор Кімакович та Іван Будзак.

IMG 0562

IMG 0501

IMG 0503

IMG 0510

IMG 0512

IMG 0544


University

Додати коментар

Захисний код
Оновити