На сайті:

На сайті 340 гостей та відсутні користувачі

ЛОГОПЕДИЧНИЙ МАСАЖ: ВИМОГИ, ПОКАЗАННЯ, МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ

19.11.15

Упродовж останніх років спостерігається значне збільшення кількості дітей із мовленнєвими порушеннями, які потребують логопедичної допомоги. У зв'язку з цим у логопедичній роботі є необхідність використовувати масаж артикуляційного відділу мовно-рухового аналізатора, зокрема найбільш рухомих його частин: м'язів обличчя та язика. Логопедичний масаж — це метод активної механічної дії, який впливає на стан м'язів, нервів, кровоносних судин і тканин периферичного мовленнєвого апарату.

16-17 листопада 2015 року Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти проведено науково-практичний навчальний курс для учителів-логопедів, учителів-дефектологів закладів освіти області з теми: «Логопедичний масаж: вимоги, показання, методика проведення».

Навчальний курс викладав О. Козинець, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри логопедії Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, який професійно та у доступній формі надав наукові та практичні знання і навички логопедичного масажу учасникам. Особливу увагу було звернено на види та етапи проведення масажу. Присутні спеціалісти відпрацювали техніку масажу при різних порушеннях мовлення. Також О. Козинець продемонстрував у формі майстер-класу проведення логопедичного іннерваційного масажу язика за методикою О. Дьякової.

Присутні отримали сертифікати учасників, які надають можливість використовувати отримані знання у власній професійній діяльності.

Учителі-логопеди, учителі-дефектологи закладів освіти області висловили вдячність організаторам та викладачу за якість та актуальність отриманих умінь і навичок.

IMG 20151116 103734єIMG 20151117 100931

IMG 20151117 104414


Додати коментар

Захисний код
Оновити