На сайті:

На сайті 233 гостей та відсутні користувачі

Формування комунікативних умінь і навичок школярів

11.12.15

У Печеніжинській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті Івано-Франківської обласної ради 2 грудня 2015 року відбулося засідання міжшкільного методичного об’єднання учителів української мови та літератури спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів обласного підпорядкування, на якому обговорили особливості формування комунікативних умінь і навичок учнів на уроках української мови, літератури та розвитку мовлення в умовах школи-інтернату.

На засіданні виступили:

-         К. Волошенюк, директор Печеніжинської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату для дітей з вадами розумового розвитку, презентувала систему діяльності навчального закладу щодо особливостей роботи з дітьми з особливостями психофізичного розвитку.

-         С. Худецька, методист лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін, звернула увагу на особливості професійної майстерності вчителів української мови і літератури з формування комунікації.

-         Н. Шеремета, методист лабораторії управління та організації освіти, розкрила зміст корекційно-психологічної складової процесу формування комунікативних умінь і навичок на уроках української мови, літератури та розвитку мовлення.

-         Ж. Ковалюк, заступник директора з навчальної роботи та О. Василишин, учитель-дефектолог, презентували досвід роботи з реалізації особистісно орієнтованого підходу в навчанні учнів із розумовими порушеннями на уроках української мови і літератури.

Учасники засідання мали можливість відвідати уроки з означених дисциплін та опанувати досвід роботи педагогів даного закладу. Так, Г. Ославська, учитель-дефектолог, спеціаліст ІІ кваліфікаційної категорії, провела урок української мови з теми «Число дієслів» для дітей 7 класу. Т. Мотрук, учитель-дефектолог, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист – урок з розвитку мовлення з теми «Відновлення деформованого тексту» для учнів 6 класу. О. Василишин, учитель-дефектолог, учитель-методист – урок української літератури з теми «Михайло Коцюбинський. Життєвий і творчий шлях письменника» для учнів 8 класу. Присутні відзначили високий методичний рівень проведених занять, професійну майстерність та якість і продуктивність корекційної діяльності учителів.

Керівники та учасники визначили етапи подальшої роботи методичного об’єднання задля підвищення професійності фахівців корекційного профілю.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити