На сайті:

На сайті 132 гостей та відсутні користувачі

Особистісно орієнтований підхід до управління виховним процесом в загальноосвітньому навчальному закладі

18.02.16

foto fhh 1 1Процес виховання є невід’ємною складовою життя кожної людини. Нашу свідомість формують та корегують родина, педагоги, школа, все суспільство з його виховними інститутами. Це велике мистецтво, до якого кожен вихователь повинен підходити творчо та неординарно, щоб досягнути бажаного результату.

Особистісно орієнтований підхід до управління виховним процесом в умовах інноваційних змін – тема навчальної практики курсової групи заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів, що відбулася 5 лютого 2016 року на базі Коломийської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Василя Стефаника Коломийської міської ради.

Директор школи, М. Граб, презентував особливості реалізації особистісно орієнтованого підходу до управління виховним процесом в школі.

Старший викладач кафедри менеджменту та освітніх технологій ОІППО Л. Келембет доповнила знання слухачів щодо використання особистісно орієнтованих технологій виховання в управлінні виховним процесом ЗНЗ, а завідувач лабораторії національного виховання ОІППО, О. Фляк озвучила вимоги до аналізу та самоаналізу виховного заходу.

Роль учнівського самоврядування у реалізації виховної системи школи в умовах особистісно орієнтованого підходу розкрили лідери учнівського самоврядування.

Найефектнішою презентацією, в якій приймали участь всі учні школи, стала літературно-музична композиція «Вінок України сплітаю із символів рідного краю». Безмежна любов до України, її традицій, культури та звичаїв, відчуття патріотизму та непереможного духу української громади наповнювало усіх присутніх глядачів. Високий рівень підготовки дітей, злагоджена робота колективу, а головне, невимушене бажання долучитися до даної справи, беззаперечно, є свідченням правильного та ефективного процесу виховання.

По закінченні виховного заходу В. Максимчук, заступник директора з виховної роботи, демонструвала фрагмент засідання методичного об’єднання класних керівників, в ході якого учасники аналізували виховний захід за методикою Едварда де Боно «Шість капелюхів мислення».

На підсумковому етапі роботи педагоги обмінялись думками та враженнями від почутого та побаченого.

Варто зауважити – виховна система у школі добре налагоджена. Великий напрям роботи займає проектна діяльність та учнівське самоврядування. Учні неодноразово ставали переможцями обласного конкурсу «Я – громадянин України», а у 2015 році команда лідерів здобула І місце в обласному конкурсі на кращу модель учнівського самоврядування.

foto fhh 1

foto hghg 2

foto hggh 3


 

Коментарі  

 
+1 #1 Петро 18.02.2016, 16:46
Такий матеріал і такі світлини справляють гарне враження про Прикарпаття.
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити