На сайті:

На сайті 154 гостей та відсутні користувачі

Через школу - до нової культури енергоспоживання

25.03.16

shcol energПитання енергоефективності сьогодні обговорюють чи не в кожній родині. І це не дивно, адже Україна є однією з найбільш енерговитратних країн світу. 

Колектив Коломийського навчально-виховного комплексу №9 «Школа-природничо-математичний ліцей» (директор Ганна Пасічна) давно переймається проблемою енергозаощадливості.

У ліцеї стартував проект «Школа енергії», що реалізується Асоціацією «Енергоефективні міста України» за підтримки проекту «Створення енергетичних агентств в Україні». Замовником проекту є «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» за дорученням Федерального Міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини. Мета проекту - поліпшення енергоефективності та енергозбереження завдяки підготовці та проведенню учнівських енергетичних аудитів та інших заходів у школі.

У рамках реалізації проекту вчитель-координатор Тетяна Гуцуляк брала участь у тренінгу з питань енергетичної освіти, який нещодавно відбувся у Львові. Мета тренінгу - навчити учасників проекту основ енергоаудиту, питань енергетичної освіти, простих енергоощадних методів.

У школі-ліцеї відбувся інноваційний захід «Учнівський енергоаудит». Енергоаудит - це інтерактивний спосіб навчання, в процесі якого учні разом з вчителями проводять енергомоніторинг .    

На етапі впровадження проекту «Школа енергії» в ліцеї сформовано енергокоманду «Дослідники» , яка займається енергоаудитом шкільної будівлі за участю професійних аудиторів. За допомогою спеціального обладнання учні визначають стан опалення та освітлення будівлі. Ліцеїсти отримали у подарунок набір юного енергоаудитора з усіма необхідними інструментами, які можна використовувати для вимірювання енерговитрат. У підсумку будуть розроблені заходи, спрямовані на покращення енегроефективності будівлі, та система просвітницьких освітніх заходів, Днів сталої енергії тощо для нашої ліцейної спільноти, що дозволить сформувати команду активних та свідомих енергокористувачів.
Сподіваємося, що для нас стане також успішною участь у ще одному конкурсі на зменшення споживання електричної енергії між загальноосвітніми навчальними закладами пілотних міст проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». 

gfhfh568

dfgggdg88

Додати коментар

Захисний код
Оновити