На сайті:

На сайті 250 гостей та відсутні користувачі

Коломийські ліцеїсти повернулися з Києва з нагородами

25.03.16

-qNCb-akFxM 1Громадська організація Педагогічний центр «Академія» (м. Полтава) разом з Міністерством культури України за сприяння Міністерства освіти й науки України зініціювали відродження та розвиток на Всеукраїнському рівні  конкурсу учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», який було започатковано в 2004 році. Мета творчого змагання -   сприяти глибшому ознайомленню молоді зі спадщиною великої української поетеси Лесі Українки, спонукати осмисленню державотворчих зусиль українського народу та його перспектив, виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистісної відповідальності за майбутнє нашої держави.

Ініціатор і меценат конкурсу – відома громадська діячка п. Марія Фішер-Слиж (1922-2012), уродженка Коломиї. Доктор Марія Фішер-Слижлікар-педіатр, довголітній член управи Українського лікарського товариства Північної Америки (УЛТПА) в Чикаго, колишня голова УЛТПА в Торонто, голова приятелів Українського історичного товариства в Торонто, голова приятелів Академічної гімназії в діаспорі, член Наукового товариства імені Шевченка, член управи Канадського товариства приятелів України, учасник Ліги українських меценатів, фундатор відродження української духовності та культури.

Десять років конкурс «Змагаймось за нове життя!» проводився в Автономній Республіці Крим Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти й науки України (Кримська філія) і Всекримським товариством зв’язків з українцями за межами України (Товариство «Україна - Світ») за підтримки Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Ялтинського музею Лесі Українки та інших державних і громадських організацій. У 2015 році творче змагання знайшло нову домівку в Полтаві, де відбувся І-ий регіональний (Х Всекримський) конкурс. А цьогоріч конкурс проводився на всеукраїнському рівні.

«У Всеукраїнському конкурсі «Змагаймось за нове життя!» взяли участь більше двох тисяч дітей майже з усіх регіонів України. Зокрема були представлені Луганська, Донецька, Одеська, Закарпатська, Сумська області, а також Чернівці, Полтава, Вінниця, Коломия, Львів. Так само взяли участь діти з Криму, які надіслали відеозаписи своїх конкурсних робіт. Старання діток з півострову були оцінені: дві роботи отримали призові місця. Був учасник і з Росії (Ростов-на-Дону), його праця стала переможцем в одній з номінацій», — повідомила організатор конкурсу  Тетяна Захарова, кримчанка, заслужений учитель України, яка вже понад десять років є справжньою берегинею цього непересічного заходу. Натхненниця конкурсу зазначила, що школярі та студенти змагались у семи номінаціях: твір, інсценізація, декламація, аудіовізуальний твір, малюнок, науково-пошукова робота та вокал. Їхні роботи оцінювало професійне журі, до складу якого увійшли відомі журналісти, письменники, поети, художники, актори, філологи.

Серед переможців - учні Коломийського НВК №9 «Школа- природничо-математичний ліцей».


У номінації «Твір»:

І місце –  ліцеїстка 22М групи Романа Харащук (учитель Дарія Білейчук).

У номінації «Малюнок»:

І місце – учениця 6-А класу Соломія Юрійчук (учитель Надія Запотічна);

І місце – учениця 6-А класу Анжеліка Горбулевич (учитель Надія Запотічна);

І місце – учениця 7-Б класу Анастасія Жураковська (вчитель Надія Запотічна).


У номінації «Декламація»:

І місце – учень 5-В класу Максим Якібчук ( учитель Марина Стефанців);

ІІ місце – учень 5-В класу Остап Павлів (учитель Марина Стефанців);

ІІ місце – учениця 7-Б класу Скрипнюк Юлія (вчитель Іванна Бабюк);

ІІІ місце – учениця 5-В класу Христина Максимчук (учитель Марина Стефанців);

ІІІ місце – учениця 7-Б класу Мар’яна Логашенко (вчитель Іванна Бабюк).

Творчим порадником та помічником конкурсантів-ліцеїстів була директор Ганна Миколаївна Пасічна.

20 березня, в переддень Всесвітнього дня поезії, у переповненій залі столичного Будинку радіо відбувся фінал та гала-концерт учнівського та студентського конкурсу «Змагаймось за нове життя!», присвячений творчості Лесі Українки. 
На сцену вийшли переможці, які своїми виступами підтвердили звання та створили в залі атмосферу свята й духовного єднання української молоді з усіх куточків України.

З вітальним словом до конкурсантів звернувся заступник Міністра культури України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко та голова журі конкурсу Галина Кочерга. Цей день для всіх присутніх став святом не лише спілкування, але й духовного єднання тих, для кого Лесине слово і Лесині джерела є зброєю, яка захищає від зневіри та невігластва, яке нині часто насаджується в душі й розум молодого покоління українців.

                                                              

Марина Стефанців,

учитель української мови та літератури

Коломийського НВК №9 «Школа-природничо-математичний ліцей»

-qNCb-akFxM

IMG 3478

GyGubg6grEY

DSCN0339

41n1EZTfT2E

Додати коментар

Захисний код
Оновити