На сайті:

На сайті 195 гостей та відсутні користувачі

Обласний семінар керівників методичних об’єднань вихователів загальноосвітніх шкіл-інтернатів

22.04.16

IMG 20160421 112354 1111Сьогодення вимагає від дітей чимраз швидшого і якіснішого входження у світ дорослих, що не завжди відбувається спокійно й без насильства. Важливо, щоб процес соціалізації вихованців шкіл-інтернатів відбувався якомога безпечніше, тому необхідним є проведення заходів щодо захисту дітей від будь-яких форм насильства.

22 квітня 2016 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар з теми «Роль вихователя школи-інтернату у подоланні проявів насилля в учнівському середовищі». Метою семінару було сфокусувати увагу вихователів загальноосвітніх шкіл-інтернатів на проблемі насилля у дитячому середовищі, визначити їх роль та місце у вирішенні означеної проблеми.

У ході семінару Т. Глуханюк, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи, розповіла про причини виникнення дитячої агресії та шляхи її подолання. Зокрема, звернула увагу на те, що на становлення агресивної поведінки дітей значний вплив має характер покарань, які зазвичай застосовують батьки у відповідь на прояви гніву своєї дитини.

Л. Крикун, методист ОЦППСР, наголосила присутнім на важливості формування у педагогів вмінь та навичок реагування на конфлікти між дітьми, вирізнення місць можливого втручання в конфлікти, розкрила сутнісний зміст проблеми насилля в дитячому середовищі.

На тренінгових заняттях, які провели Т. Глуханюк та Л. Крикун, вихователі мали змогу відпрацювати способи зупинення конфлікту та виходу з нього, вчилися виявляти причини та прогнозувати наслідки виникнення різних форм насильства в школі, виробили вміння та навички реагування у випадку виникнення насильства поміж дітьми. Особливо продуктивною була робота з розробки плану профілактичних дій з розв’язання даної проблеми.

На підсумковому круглому столі учасники семінару виробили алгоритм профілактичної роботи через впровадження тренінг-курсів з дітьми, батьками та педагогами щодо подолання різних проявів насильства в школі.

IMG 20160421 112354

IMG 20160421 131401

IMG 20160421 131309

IMG 20160421 131459

Додати коментар

Захисний код
Оновити