На сайті:

На сайті 108 гостей та відсутні користувачі

Сповнені патріотичного запалу

23.05.16

IMG 20160519 105827 11Сьогодні особливо актуальним є питання виховання юних патріотів України на засадах козацько-лицарської духовності та здорового способу життя. Саме з такою метою проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”).

Цьогоріч 17–19 травня на базі Івано-Франківського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді в с. РибнеТисменицького району пройшов обласний етап змагань.

Для участі у грі прибуло 20 команд-переможців І (районного) етапу, щоб продемонструвати свої уміння, навички, морально-бойові якості.

Розпочався захід з урочистого підняття прапора, виконання Гімну України, а також хвилиною мовчання на вшанування героїв Небесної Сотні й загиблих воїнів у зоні АТО.

Учасників та їх наставників привітали заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк та перший заступник начальника штабу, директор обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Михайло Косило. Вони акцентували, що коли у часи свого заснування 2003 року “Джура” розглядалася як військово-спортивна гра, то сьогодні це цілий напрям виховної роботи, для якої створили цілу програму.

Також до присутніх із вітальним словом звернулися Іван Лазор, заступник начальника штабу, методист ОІППО; Микола Боднар, головний консультант конкурсу, голова Ради старійшин Івано-Франківського обласного козацького товариства УК “Галицька Січ” та Ярослав Довган, головний суддя, викладач предмета “Захист Вітчизни” вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки.

Продовжили програму цікаві конкурси та вікторини: “Ватра”, “Візитка рою”, “Відун”, “Добре діло”, “Смуга перешкод” тощо, на яких школярі продемонстрували сміливість, витримку, спритність, кмітливість та вміння працювати в команді. Під час виступів у змаганнях молодь довела, що повинна володіти не тільки навичками стройової, військової, домедичної підготовки, спортивно-туристського орієнтування, але й неабиякими інтелектуальними і творчими здібностями.

19 травня відбулось урочисте закриття військово-спортивних змагань. Учасників із успішним завершенням нелегких випробувань привітав начальник штабу, заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Іван Будзак, який вручив переможцям грамоти департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

За підсумками гри перемогу здобули команди: Калуської школи-ліцею № 10 (І місце); Верховинської школи (ІІ місце); Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей з сільської місцевості (ІІІ місце).

Команда-переможець військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) представлятиме Прикарпаття на всеукраїнських змаганнях, які цьогоріч проходитимуть у м. Одеса.

IMG 20160519 105827

IMG 20160519 104723

IMG 20160519 105207

IMG 20160519 102631

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити