На сайті:

На сайті 160 гостей та відсутні користувачі

Визначаємо найкращих

02.06.16

20160516 121732На виконання Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки у березні-травні 2016 року відбувся обласний конкурс професійної майстерності практичних психологів і соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів "Кращий за професією", який мав на меті розвинути професійну компетентність працівників психологічної служби, а також виявити й підтримати творчих психологів і соціальних педагогів.

Конкурс проводився у два етапи. За підсумками І етапу конкурсу, який проходив на районному (міському) рівні, були визначені 33 переможці для участі в обласному етапі конкурсу. ІІ етап відбувався у два тури: очний та заочний.

В заочному турі учасники представили конкурсні матеріали, в яких представлені методичні напрацювання практичних психологів і соціальних педагогів: авторські тренінгові та корекційно-розвивальні заняття, рекомендації для дітей батьків та педагогів, розробки просвітницько-профілактичних заходів тощо. Обласне журі розглянуло матеріали, надіслані районними (міськими) оргкомітетами та визначило 12 кращих (з них – 6 матеріалів практичних психологів та 6 – соціальних педагогів). Подані на конкурс фото- і відеоматеріали підтвердили активну та різнопланову роботу учасників. Копії представлених публікацій свідчили про поширення досвіду працівників служби не тільки у межах області, а й на всеукраїнському рівні.

Очний тур передбачав діагностику професійної компетентності та проведення тренінгових занять з дітьми. Діагностика виявила достатній рівень компетентності конкурсантів з питань загальної, вікової, педагогічної та соціальної психології.

Проведення відкритих заходів, які відбулися на базі шкіл м. Івано-Франківська, дозволило виявити практичні навички та вміння учасників, здатність працювати у тренінговому форматі з учнями 7-8 та 10-их класів, ефективно використовувати технічні засоби та наочність, а також проявляти творчість і винахідливість. Більшість конкурсантів виявила високий рівень професійної майстерності. Також заслуговує на увагу вміння створити атмосферу комфорту і довіри у тренінговій групі, мотивувати учасників до активної діяльності, доступно та цікаво подати актуальну інформацію.

Переможцями конкурсу стали:

І місце:

Милюзина Ольга Орестівна, практичний психолог Копанківської ЗОШ І-ІІ ст. Калуської районної ради;

Урсуляк Руслана Миколаївнасоціальний педагог Саджавської ЗОШ І-ІІІ ст. Богородчанської районної ради;

 ІІ місце:

Тарантюк Уляна Теодорівна, практичний психолог Долинської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 Долинської районної ради;

Крута Олександра Миколаївна, практичний психолог Ямницької ЗОШ І-ІІІ ст. Тисменицької районної ради;

Багацька Наталія Володимирівна, соціальний педагог Івано-Франківського природничо-математичного ліцею Івано-Франківської міської ради;

Второва Уляна Василівна, соціальний педагог Коломийської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Коломийської міської ради;

ІІІ місце:

Гук Ніна Володимирівна, практичний психолог Калуської ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 Калуської міської ради;

Савчук Світлана Іванівна, соціальний педагог Ясенівопільнівської ЗОШ І-ІІІ ст. Городенківської районної ради;

Фурик Людмила Василівна, практичний психолог Виноградської ЗОШ І-ІІІ ст. Городенківської районної ради;

Галенська Наталія Петрівна, соціальний педагог Тлумацької ЗОШ І-ІІІ ст. Тлумацької районної ради;

Калин Людмила Іванівна, практичний психолог Коломийської ЗОШ I-II ст. № 10 Коломийської міської ради;

Хмель Наталія Василівна, соціальний педагог Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Надвірнянської районної ради.

20160516 091143

20160516 121732

20160518 092627

20160517 163524

Додати коментар

Захисний код
Оновити