На сайті:

На сайті 173 гостей та відсутні користувачі

Особистість учителя основ християнської етики в сучасному українському суспільстві

10.06.16

2 червня 2016 року в приміщенні актової зали Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся 2-й етап обласного постійно діючого семінару керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів основ християнської етики “Особистість учителя основ християнської етики в сучасному українському суспільстві” за участю методистів, учителів області, науковців, духовенства та представників чернечих згромаджень.

У ході заходу аналізувалися як загальні аспекти взаємозв’язків катехези та основ християнської етики, шляхів розвитку міжконфесійного діалогу тощо, так і вузькопрофільні компоненти процесу вивчення основ християнської етики, зокрема узагальнення методичних напрацювань із впровадження у навчальний процес викладання основ християнської етики елементів теоцентризму, релігійної толерантності тощо.

Планом роботи семінару було передбачено проведення науково-теоретичного та практичного модулів. У рамках першого із доповідями виступили Світлана Сміх, Галина Гришко, с. Марія із згромадження Воплоченого Слова, Ігор Дрогобицький. Практичний модуль передбачав ознайомлення присутніх із такою формою роботи із текстами св. Письма, як “legtio divina”. У реалізації цього завдання провідну роль відіграли Ірина Бурнашова та Інна Бусел, які згодилися виступити у ролі керівників робочих груп.

Семінар завершився підбиттям підсумків та окресленням загальних ініціатив зі сторони методистів та викладачів предмету до обласного керівництва освітянської галузі, які мали б бути відображені у відповідних резолюціях.

bfgfdfhfh45

Додати коментар

Захисний код
Оновити