На сайті:

На сайті 169 гостей та відсутні користувачі

Навчаємося з Google

28.09.16

1 sgdhgshsg_1Наприкінці вересня в Івано-Франківську за підтримки Інституту модернізації змісту освіти відбулась п’ятиденна школа для освітян і державних службовців "Цифрові інструменти та можливості". Ця школа є завершальною в серії шкіл, що проведено цього року в Миколаївській, Одеській, Кіровоградській областях у рамках проекту Google “Цифрове перетворення регіонів України”. Школу проведено на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, також до його організації та проведення долучилися спільнота педагогів GEG “Навчаємося з Google” та громадська організація “Рух української неформальної освіти”.

На захід приїхали більше ста учасників з усієї області, серед яких не лише освітяни, а й представники державних установ, органів місцевого самоврядування, місцевих громад.

У перший день заходу до учасників з вітальним словом звернулися:

Віктор Кімакович, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адмінстрації;

Олег Якимчук, директор Google Україна з питань взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування;

Роман Зуб’як, ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;

Василь Шикеринець, завідувач кафедри організації туризму та управління соціо-культурної діяльності факультету туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доцент.

Під час одноденного семінару “Цифрові технології в роботі державних установ та органів місцевого самоврядуванняНаталія Гущина, начальник відділу неформальної та інформальної освіти для дорослих Інституту модернізації змісту освіти, розповіла про сучасний тренд освіти дорослих – неформальну освіту, надала практичні поради щодо ефективного пошуку Google. Наталія Саражинська, сертифікований викладач Google, ознайомила із технологіями демонстрації та поширення даних, освітніми ініціативами Google. Ярослав Ярошевський - провідний картограф Google Map Maker Ukraine,​ презентував програму місцевих експертів, прокоментував деякі особливості редагування карт Google.

Трьох-денний тренінг “Безпека в інтернеті” для 60 педагогів проводили: Наталія Саражинська, сертифікований викладач Google, лідер спільноти Google Educator Group Ukraine ”Навчаємося з Google”;

Олена Бурдун, методист вищої категорії сектору цифрової грамотності відділу неформальної та інформальної освіти для дорослих Інституту модернізації змісту освіти МОН України;

Антоніна Букач, тьютор дистанційного курсу “Сервіси Google”.

Під час тренінгу учасники вчилися підвищувати безпеку свого облікового запису Google, а також пристроїв та додатків Google, використовувати інструменти керування власними та дитячими даними та захищати їх конфіденційність, керувати вмістом, який може переглядати сім’я в Інтернеті чи дитячий колектив у школі. Практикум на тренінгу передбачав роботу в усіх редакторах Google Диску, в Google Картах, соціальній мережі Google+, Youtube, Google Apps for Education, зокрема Classroom.

Захоплююча подорож цифровими шляхами, безпечні та ефективні цифрові інструменти, доброзичлива атмосфера в групах, високий професіоналізм та толерантність організаторів і тренерів – основні враження освітян.

Для вчителів географії, студентів та викладачів на факультеті туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провідні картографи Google Map Maker Ukraine Ярослав Ярошевський та Олег Костюкевич провели семінар з картографії.

Розглянуто можливості GoogleMaps, редагування Карт у Картографі Google, створення фотосфер та публікація їх на GoogleMaps, створення своїх карт та спільне редагування в службі Google Мої Карти, програма Місцеві Експерти Google.

На п'ятий день відбулася дискусія у форматі Світового кафе «Цифрове майбутнє», метою якого було створення позитивних сценаріїв майбутнього.

Учасники відмітили високий рівень організації заходу та продуманий зміст кожного дня навчання.

Школа в Івано-Франківську стала унікальним майданчиком для широкої співпраці, обміну досвідом та ідеями щодо використання цифрових рішень та інструментів Google для педагогів, держслужбовців та органів місцевого самоврядування. Отже, процес самовдосконалення та позитивних змін продовжується!

 

1 sgdhgshsg

2 jdgegfj

3 ftusghjegfj

4Pighgfh

5 fhjf

6 redvgf

7 rdasv_ng

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити