На сайті:

На сайті 166 гостей та відсутні користувачі

АВТОРСЬКИЙ СЕМІНАР ПЕДАГОГА-НОВАТОРА ЦЮРАК Л. Д.

12.01.17

01Фітбол був винайдений у 1960 році, але тільки у 1996 році в Італії відбувся перший міжнародний семінар з фітбол-тренувань. Уперше його почали використовувати швейцарські лікарі як пристосування для фізичної реабілітації. Гімнастичний м’яч застосувала лікар-фізіотерапевт Сюзан Кляйн-Фогельбах для лікування хворих на церебральний параліч. А у 80-х її американська колега Джоан Позднер Мауер стала використовувати м’яч після травм опорно-рухового апарату. Оздоровчі заняття з використанням великих м'ячів одержали поширення в останні 50 років, у нашій країні вони стали відомі 8 років тому.

Чотири роки поспіль разом зі своїми учнями освоює «швейцарський м’яч» учитель Добротівського НВК Надвірнянської районної ради, переможець обласного конкурсу на кращу методичну розробку «Педагогічна знахідка – 2016» Цюрак Лариса Дмитрівна.

Учасники другого авторського семінару 26 грудня спостерігали і аналізували урок з елементами фітболу, проведений учителькою в третьому класі. Укотре вони переконалися, що використання фітболу сприяє зміцненню м'язів спини і черевного пресу, створенню гарного м'язового корсету; профілактиці сколіозу; покращенню функціонування серцево-судинної і дихальної систем; поліпшенню кровопостачання хребта, суглобів і внутрішніх органів.

Опісля учасники семінару отримали унікальну можливість самим зайнятися фітбол-гімнастикою. Заняття провів Юрій Цюрак.

Модератором була Стрільчик Г. Д., кординатор діяльності обласних авторських семінарів педагогів-новаторів.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити