На сайті:

На сайті 66 гостей та відсутні користувачі

Про науково-практичний навчальний курс для учителів-логопедів, учителів-дефектологів закладів освіти

18.04.18

Афазія – це серйозна патологія мови. Якщо у людини виникають проблеми з повним або частковим використанням мови, яка була повністю сформованою, то у неї розвивається розлад, який називають афазією. Форма захворювання грає важливу роль, адже саме від неї залежить, то, як себе проявить дане відхилення. Люди, які страждають цим захворюванням, потребують проведення діагностики з неврологічною боку, психологічної та мовної.

16 квітня 2018 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся науково-практичний навчальний курс для учителів-логопедів, учителів-дефектологів закладів освіти з теми «Афазія: проблеми диференційної діагностики та організація корекційної роботи». Даний курс проведено методистами обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти спільно з кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри логопедії Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Олександром Козинцем

 Метою науково-практичного навчального курсу було набуття теоретичних та практичних навичок діагностики та проведення корекційної роботи при різних формах афазії.

Учасники курсу ознайомилися з міжнародними та вітчизняними класифікаціями форм афазії, диференційною діагностикою форм афазії, розкрили теоретичні аспекти дослідження проблеми афазії, опанували методи корекційно - відновлювальної роботи після інсульту та відпрацювали в парах практичні навички складання схеми корекційної роботи при різних формах афазії за результатами первинного логопедичного обстеження.

 Слухачами було відмічено високий рівень організації та проведення науково-практичного навчального курсу, за результатами якого кожен з них отримав сертифікат учасника.

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити