На сайті:

На сайті 246 гостей та відсутні користувачі

Фінальний етап ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка

05.02.24

IMG 17643 лютого у приміщенні Університету Короля Данила відбувся фінальний етап ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Захід традиційно організовує і проводить департамент освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації спільно з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. Даний конкурс започатковано у вересні 2010 року Указом Президента України з метою піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, заохочення учнів та студентів до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури і вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

У підсумковому етапі конкурсу взяли участь переможці обласного етапу. Це 21 учень 5‒11 класів та 15 студентів професійно-технічної, закладів фахової передвищої та вищої освіти всіх рівнів акредитації.

Урочистості розпочалися із виконання духовного гімну нашого народу «Боже великий, єдиний» зведеним хором з числа студентів та викладачів Коледжу й Університету Короля Данила (керівник – заслужений діяч мистецтв України кандидат мистецтвознавства Ігор Дем’янець) та хвилиною мовчання у пам’ять про всіх, хто віддав своє життя заради України, заради нас.

Перед конкурсним випробуванням переможців обласного етапу та їх наставників нагородили дипломами і грамотами департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації. Окрім того, нагороджені отримали сертифікати на навчання, цінні подарунки від Університету Короля Данила.

У святі нагородження з нагоди проведення фінального туру конкурсу взяли участь представники департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації, Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, адміністрації Університету Короля Данила та його Коледжу.

Творчого натхнення, легкого пера юним шевченкознавцям побажала завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін Наталія Уманців. Подякувала учасникам та наставникам за силу духу, рішучість та любов до українського слова проректор Івано-Франківського ОІППО Ольга Барабаш. Перший проректор Університету Короля Данила Михайло Косьмій побажав конкурсантам творчих успіхів та перемоги.

Упевненості та натхнення учасникам конкурсу додали виступи зведеного хору з числа студентів та викладачів Коледжу й Університету Короля Данила,  студенток спеціальності «Хореографія» Євгенії Розгоній та «Сценічне мистецтво» Ольги Матешко.

«Пам’ятаймо, хто ми, звідки наше коріння, якого ми роду! Нехай ваші серця будуть сповнені міцною вірою, оптимізмом, добром, щирістю та радістю, бо ви цього заслуговуєте!» – такими словами завершив урочистості ведучий свята, директор Фахового коледжу УКД Володимир Яслик.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити