На сайті:

На сайті 117 гостей та відсутні користувачі

Лідерство в освітньому процесі

23.02.24

1Відповідно до плану роботи Івано–Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 21 лютого 2024 року в режимі онлайн відбувся вебінар з теми «Лідерство в освітньому процесі».

Метою його проведення було висвітлення педагогічного, психологічного та правового аспектів лідерства через призму християнських цінностей.

З темою лідерства та його ролі в освіті учасників ознайомила старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ІФОІППО Людмила Келембет.

Психологічні аспекти лідерства висвітлила старший викладач кафедри педагогіки та психології інституту Наталія Глинянюк. Стосовно візії християнства щодо особистісного росту людини акценти на свободі, відповідальності та цінностях розставив доцент кафедри теорії та методики навчання, кандидат педагогічних наук Ігор Дрогобицький.

Про вивчення курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді» у ЗЗСО, участь молоді у розвитку громади (за матеріалами українсько-швейцарського проєкту #DESIDE) вела мову старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Христина Дуда.

Уляна Лукач, кандидат політичних наук, доцент кафедри менеджменту та освітніх інновацій, розкрила поняття лідерства в контексті ціннісного підходу. Світлана Сміх, старший викладач кафедри педагогіки та психології, методист лабораторії національного виховання інституту наголосила на християнських засадах формування лідерів та зробила підсумки з окресленої проблеми.

Участь у вебінарі взяло більше як 90 педагогічних працівників закладів освіти області. Найбільш активні очікування та участь у діалозі стосувалися питань розвитку лідерських компетентностей педагога та його місії у сучасному суспільстві.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити