На сайті:

На сайті 115 гостей та відсутні користувачі

З БОГОМ В ДУШІ, З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ

18.04.24

IMG 2934

Обласна учнівська олімпіада «Як ти знаєш Біблію?» та конкурс учнівських творів на морально-етичну тематику «Бог – Україна – Родина і я» включені до переліку заходів регіональної цільової програми «Духовне життя» і мають на меті формувати у дітей та молоді високоморальні якості, патріотичну та громадянську свідомість та популяризацію предмета «Основи християнської етики».

У приміщенні Католицького ліцею святого Василія Великого 18 квітня відбулось нагородження учнів та педагогів переможців олімпіади і конкурсу з християнської етики.

Олімпіада та конкурс проводяться у три етапи:

І – на рівні закладів освіти;

ІІ – на рівні зональних об’єднання територіальних громад;

ІІІ – обласний рівень.

Учасниками олімпіади є учні 5–11 класів, а конкурсу – 9–11 класів.

Цьогоріч обласний етап олімпіади та конкурсу проведено у березні. В олімпіаді взяли участь 132 учні, у конкурсі – 39 з усіх територіальних громад області.

Кращі результати у виконанні завдань олімпіади «Як ти знаєш Біблію?» показали учні закладів освіти Нижньовербізької, Космацької, Угринівської, Калуської, Переріслянської, Снятинської територіальних громад.

Найкращими у виконанні завдання конкурсу учнівських творів на морально-етичну тематику «Бог – Україна – Родина і я» стали учні закладів освіти Солотвинської, Яблунівської, Тлумацької територіальних громад.

За підсумками проведення олімпіади та конкурсу переможцями визначено 88 учнів. Зокрема дипломами І ступеня відзначено 10 учнів, ІІ – 29, ІІІ – 49. Також грамотами нагороджено 78 педагогів, котрі підготували учнів-переможців.

Владика Микола Семенишин та протоієрей Ігор Ільків наголосили, що ми живемо в області, де пошановують і возвеличують Бога. Адже, де немає Бога, там зароджується життя, яке призводить до занепаду, знищення. Архієреї, священники, вчителі навчають жити дітей іншим життям, яке подобається Богові, виховують навички, завдяки яким стаєте хорошими, розумними людьми, патріотами.

– Дякую захисникам і захисницям за можливість провести сьогоднішню урочистість, – сказала Світлана Онищук. – Дякую учням за участь у обласній олімпіаді і конкурсі, які мають на меті вивчити, що таке є Бог. Дякую владикам, священникам, вчителям за їх працю, віру та вміння надихати на добро.

Учнів-переможців та їх наставників вітали: єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви Владика Микола Семенишин; обласний декан, протоієрей Ігор Ільків; голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації, доктор наук з державного управління Світлана Онищук; голова оргкомітету, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Кімакович; ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, заступник голови оргкомітету Роман Зуб’як; начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Лілія Сачовська; голова журі конкурсу, учитель правознавства та основ християнської етики, практичний психолог ліцею № 15 Івано-Франківської міської ради, переможець ІІ ступеня XVII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування – 2023» Іванна Залеська; учитель основ християнської етики та історії ліцею № 23 імені Романа Гурика Івано-Франківської міської ради, магістр богослов’я та середньої освіти, лауреат премії Національної Академії Наук України отець Андрій Жук.

Для присутніх звучали пісні «Як ласкаво дивиться Марія» у виконанні дуету Наталії Гонтар, учениці 10 класу та Тетяни Присакар, учениці 6 класу Галицького ліцею «Академічний» Галицької міської ради (художній керівник – Лілія Галушка); «Незламна» у виконанні Вікторії Лаврик, учениці 6 класу ліцею імені Івана Пулюя Івано-Франківської міської ради, учасниці багатьох конкурсів та фестивалів (художній керівник – Наталія Камарчук); «Хай живе надія» у виконанні Софії Табахарнюк, учениці 1 класу Початкової школи Софії Русової Івано-Франківської міської ради та Юлії Табахарнюк, учениці 7 класу Івано-Франківського приватного ліцею «Католицький ліцей святого Василія Великого».

Додати коментар

Захисний код
Оновити