На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Відновлення спроможності інклюзивно-ресурсних центрів забезпечувати якісні послуги у громадах в умовах війни

19.04.24

IMG 20240418_135221Відповідно до плану роботи з реалізації Швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Стаємо сильнішими разом» з теми «Відновлення спроможності інклюзивно-ресурсних центрів забезпечувати якісні послуги у громадах в умовах війни» у період 15-18 квітня відбулась серія методичних вебінарів для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами (ментори Наталія Шеремета та Галина Шпільчак, методисти ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО).

Учасники заходів – практичні психологи інклюзивних закладів, асистенти вчителів інклюзивних класів, педагоги, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами Рожнятівської, Брошнів-Осадської, Перегінської, Долинської, Вигодської, Болехівської та Рогатинської територіальних громад. У роботі вебінарів взяли участь 153 особи.

Мета вебінарів – посилення професійної спроможності та розвиток фахових компетентностей педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах війни та забезпечення спроможності надання рекомендацій закладам освіти з метою попередження посилення психологічної травми в дітей.

Упродовж роботи опрацьовано питання нормативно-правового забезпечення освіти дітей з особливими освітніми потребами у воєнний період; визначення категорій (типів) особливих освітніх потреб (труднощів) у дітей з особливими освітніми потребами та відповідних рівнів підтримки під час забезпечення інклюзивного навчання; визначення соціоадаптаційних/соціокультурних труднощів як наслідків психологічної травми. Обговорювалися механізми здійснення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи, системний психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами фахівцями (консультантами) інклюзивно-ресурсного центру та надання підтримки для дітей, що мають психологічну травму.

Учасники вебінарів брали активну участь у методичних діалогах, ознайомилися з тематичними презентаціями проєкту та обмінялися професійним досвідом щодо інклюзивного навчання.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити