На сайті:

На сайті 152 гостей та відсутні користувачі

Професійність учителів корекційної освіти

26.11.15

У Гвіздецькій загальноосвітній спеціальній школі-інтернаті Івано-Франківської обласної ради 11 листопада 2015 року відбулося засідання методичного об’єднання учителів історії, географії та природознавства спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів обласного підпорядкування, на якому обговорили особливості проведення сучасного уроку географії та історії в умовах школи-інтернату.

На засіданні виступили:

Надія Вахняк, директор Гвіздецької загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату для дітей з вадами розумового розвитку, презентувала систему діяльності навчального закладу щодо особливостей роботи з дітьми з особливостями психофізичного розвитку.

- Світлана Подолюк, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін, звернула увагу на особливості викладання географії в умовах сучасного навчального закладу.

- Валерій Островський, кандидат історичних наук, методист лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін, окреслив особливості проведення уроку історії в контексті компетентісно орієнтованого навчання.

У практичному блоці учасники засідання мали можливість відвідати уроки географії та історії та опанувати досвід роботи педагогів означених дисциплін. Так, Наталія Вахняк, учитель географії, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, провела урок географії з теми «Населення Африки» для дітей 8 класу. Леся Кравець, учитель історії, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель» – урок історії з теми «Як княжив і воював князь Олег» для учнів 7 класу. Присутні відзначили високий методичний рівень проведених занять, професійну майстерність та продуктивну корекційну роботу учителів.

Керівники та учасники творчої майстерні визначили етапи подальшої роботи методичного об’єднання задля підвищення професійності фахівців корекційного профілю.