На сайті:

На сайті 472 гостей та відсутні користувачі

Проведено семінар для вчителів початкових класів з проблеми «Модель роботи з обдарованою дитиною»

15.04.14

P410332811111111111110 квітня 2014 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, у рамках співпраці інституту з регіональним центром Інституту обдарованої дитини НАПНУ проведено семінар для вчителів початкових класів з проблеми «Модель роботи з обдарованою дитиною» на тему «Медіа-освіта у навчально-виховному процесі початкової школи».

В ході заходу Оксана Микитин, завідувач регіонального центру звернула увагу педагогів на те, що в останні роки спостерігається збільшення кількості обдарованих дітей, серед них є і діти з особливо розвиненим мисленням, і діти-лідери, здатні впливати на інших людей, і діти «золоті руки», і художньо обдаровані діти, і діти, які володіють руховим талантом». Це привертає увагу до аналізу чинників освітнього середовища, які сприяють розвитку творчого потенціалу особистості. Завідувач виокремила принципи, якими повинні керуватися педагоги, щоб стимулювати творче, креативне мислення учнів. Також зауважила, що саме на педагога початкової школи покладається відповідальність щодо створення розвивального середовища, уміння використовувати власні творчі, креативні підходи до організації навчання і виховання обдарованих дітей засобами медіа-освіти.

Надія Попович, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти ОІППО, зосередила увагу присутніх на системному підході до формування інформаційно-комунікаційної компетентності педагога у роботі з обдарованими дітьми молодшого шкільного віку. Така робота передбачає здатність учителя орієнтуватися в інформаційному просторі, отримувати інформацію та оперувати нею відповідно до власних потреб і вимог сучасного інформаційного суспільства. Оскільки педагог перебуває у постійному пошуку для надання якісних освітніх послуг дітям з високим рівнем навчальних досягнень, то під час самопідготовки, а також пошуку необхідної інформації він повинен оперувати вміннями використовувати інтернет-технології, різні бази даних, інтерактивні та мультимедійні дошки тощо.

Практична частина семінару, яку провела Галина Сагайдак, старший викладач кафедри педагогіки і психології ІФОІППО була присвячена формуванню у педагогів нових знань і умінь з основ медіа-освіти щодо вирішення сучасних педагогічних проблем, розуміння ролі та значення медійного світу в професійному та особистісному становленні людини.

Учасники заходу мали можливість поповнити свою професійну скарбницю практичними навичками використання медіа-продуктів у навчально-виховний процесі початкової школи.

P4103322

P4103316

P4103318

P4103323

P4103328

 

 

 

Коментарі  

 
+1 #1 Vitalia 20.05.2014, 11:03
Позитивним э практична робота з педагогами,що дала можливысть повнити власний досвыд новими навиками.
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити