На сайті:

На сайті 374 гостей та відсутні користувачі

Педагог як особа, компетентна в супроводі дітей і молоді, які переживають труднощі в адаптації

04.04.16

IMG 0411 1130-31 березня на базі інституту відбувся семінар «Педагог як особа, компетентна в супроводі дітей і молоді, які переживають труднощі в адаптації». Навчання проводив професор, завідувач кафедри психології виховання Збігнєв Формелла (Папський Салезіанський Університет, Рим). Присутні, а це працівники інституту, керівники ЗНЗ, учителі початкових класів, християнської етики, соціальні педагоги мали змогу познайомитися з авторським підходом до проблем виховання сучасної молоді на близьких нам засадах гуманістичної та християнської психології. Багато уваги вчений надав проблемі особистісної зрілості самого вчителя. На його думку, для успішного виховного впливу має бути баланс між загальнолюдською зрілістю та професійністю.

З.Формелла також запропонував авторський алгоритм до вирішення проблем виховання підлітків, які мають труднощі в адаптації. На конкретному прикладі вченим було розкрито основні етапи проектування втручання, які можуть бути основою для прийняття відповідних рішень. З результатами емпіричного дослідження «Як підлітки використовують інтернет» поділилася учениця професора і наша землячка с.Анастасія Стульківська.

IMG 0411

IMG 0412

IMG 0440

IMG 0447

IMG 0443

Коментарі  

 
+4 #1 Петро Андрейко 04.04.2016, 21:48
Отримав величезне задоволення, прослухавши курс лекцій професора З.Формелла. Дуже позитивно і конструктивно пройшло спілкування з цією чудовою людиною. Ну що ж можна сказати, просто людина професіонал своєї справи. Шкода що не все вдалось запам'ятати, не все встиг записати. А порад, тверджень і життєвих прикладів було надзвичайно багато. Дякую.
Цитата
 
 
0 #2 Марія Сергіївна 07.04.2016, 22:09
Петре Омеляновичу, треба було сісти біля мене за першу парту і був би встиг все записувати і більше б запам'ятав.
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити