На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Хто не знає, в чому полягає його призначення, той і не має особливого призначення”.

Л. Фейєрбах

 

Островська Галина Олександрівна – доктор педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії та методики навчання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, автор понад ста наукових праць з методики вивчення зарубіжної літератури (монографія, 4 методичних посібники (у співавторстві, один з них з грифом МОН), понад 120 статей у фахових зарубіжних та українських виданнях, наукових збірниках і матеріалах конференцій, колективних монографіях України, Угорщини, Словенії, Туреччини, Польщі).
У 2004 році в Інституті педагогіки АПН України захистила кандидатську дисертацію «Методика вивчення епічного твору параболічного типу в шкільному курсі зарубіжної літератури (11 клас)» і була прийнята на посаду доцента на кафедру теорії та методики навчання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. 2003-2005 була асистентом-сумісником на кафедрі світової літератури Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та на посаді завідувача кафедри видавничої справи та редагування Івано-Франківської філії вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». Викладала курс «Методики навчання світової літератури» студентам, з 2004 – читала лекції з актуальних проблем методики навчання на курсах підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
З 2007 року Г.О.Островська – доцент кафедри теорії та методики гуманітарної освіти Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. У 2012 році стала завідувачем кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО.
У 2019 році в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова Г.О.Островська захистила докторську дисертацію на тему «Формування професійної готовності майбутніх учителів зарубіжної літератури до вивчення біографії письменників у загальноосвітній школі» за спеціальністю 13.00.02 «Теорія та методика навчання (зарубіжна література)»: https://npu.edu.ua/images/file/vidil_aspirant/dicer/%D0%94_26.852.12/Ostrovska.pdf
Проблеми, які знаходяться у постійному полі зору науковця: професійна підготовка та підвищення кваліфікації учителя літератури; сучасний урок в системі нових вимог; аксіологічний підхід до навчання; сучасні технології та техніки навчання; читання як процес та шляхи формування читацьких навичок у шкільної молоді.