На сайті:

На сайті 109 гостей та відсутні користувачі

 

"Джерела"  № 3 (35), 2003

Про волинську трагедію 1943 р. в оцінці польських та українських істориків розповідає автор відповідної статті.

Піднімається в часописі питання про відкриті уроки.

Про те, як проводять уроки вчителі історії, зарубіжної літератури, початкових класів знайдете матеріал у рубриці "Методика"

Багато для себе зможе почерпнути зі статті "Гуманістичне виховання підростаючого покоління в педагогічній спадщині Григорія Ващенка".

До витоків історії педагогіки привертають статті перших сторінок видання. Зосібна, ідеться про вчителя і вчительську працю у творчій спадщині педагогів-репрезентантів жіночого руху Західної України кінця ХІХ - першої третини ХХ століть, розкриваються ідеї добра і правди у вихованні національної свідомості галичанок.

Кілька авторів розділу "Педагогіка і психологія" об'єднались навколо постаті педагога і педіатра Януша Корчака, розглядаючи її у різних вимірах, підходячи до його спадщини з позиції нинішнього дня.

Екскурс у минуле до дати Волинської трагедії 1943, неоднозначний підхід до події польськими та українськими істориками - в одному з матеріалів рубрики "Зміст освіти".

Моделі впровадження інноваційних технологій, "комп'ютерний лікнеп" у системі післядипломної освіти знаходять своє місце і надалі на сторінках "Джерел".

І традиційно - національне виховання. На цей раз - розгляд проблеми через педагогічну спадщину Григорія Ващенка.