На сайті:

На сайті 204 гостей та відсутні користувачі

 

"Джерела"  - № 4 (36), 2003

 

Уже починаючи з обкладинки видання, учитель знайомиться з розмаїттям змісту матеріалів, подій, що відбуваються в освітянському житті області. Далі - продовження у статтях, інформаціях.

У центрі уваги авторів - Національна доктрина розвитку освіти, окремі аспекти реалізації її завдань. У такому спектрі ними в рубриці "Педагогіка і психологія" дається гносеологічний аналіз питання духовної кризи особистості, пропонується вихід із "глухого кута".

Розділ "Зміст освіти" запрошує до обговорення організаційно-педагогічних засад методичної роботи в міжкурсовий період, елементів інформаційних технологій у системі діяльності кабінету курсової підготовки інституту післядипломної педагогічної освіти.

"Методика" збагачена матеріалами з досвіду роботи вчителів: від українських народних звичаїв як основи проведення нетрадиційних уроків та виховних заходів до формування мислення старших і молодших школярів через розв'язування математичних задач. Подаються поради, як провести кожен урок з користю; удосконалити форми і методи навчання математики; організувати дослідницьку роботу з хімії.