На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

3460107v1v1

Співпраця з Американськими Радами з Міжнародної Освіти


 


  Основна мета співпраці:

культурний обмін, вдосконалення лінгвокраїнознавчої компетенції; навчання школярів 9-11 класів в американських школах, з метою підтримки демократичних ініціатив в Україні, створення відкритого громадянського суспільства та формування якостей  майбутніх лідерів.

 

Підрозділ, який здійснює співробітництво: відділ іноземних мов і зарубіжної літератури  лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін.

 

Про організацію:

Опис Програми ФЛЕКС

9njnjnjПрограма обміну майбутніх лідерів (FLEX)

FLEX – програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією „Американські Ради з Міжнародної Освіти: ACTR/ACCELS” (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України. Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім’ї.

FLEX був заснований у 1992 році, як основна програма Євразійської Шкільної Ініціативи Акту на Підтримку Свободи. Програма була створена завдяки переконанню сенатора Біла Бредлі у тому, що найкращим шляхом для забезпечення довготривалого миру та взаєморозуміння між Сполученими Штатами та країнами Євразії є надання можливості молоді із цих країн особисто пізнавати Америку та американців. З початку існування програми у 1993 році, більш ніж 17.000 молодих людей з Євразії взяли участь у FLEX. В Україні FLEX працює з 1993 року. Щороку близько 300 фіналістів їдуть до Сполучених Штатів.

Перший тур:

Щороку в Україні працює 25 центрів тестування. Запрошуються учні  8, 9, 10 класів. Всі бажаючі брати участь у конкурсі мають прийти на місце тестування в час та день, оголошений заздалегідь. Процес тестування у кожному з центрів починається із загальної презентації програми та проведення першого туру конкурсу. Перший тур – це невеликий письмовий тест з англійської мови. Зазвичай результати першого туру відомі в день його проведення.

Другий тур:

Учасники, які пройшли у другий тур, складатимуть стандартизований тест з англійської мови, який виявляє рівень знань мови. Цей тест складається з аудіювання та письмової частини. Відповідаючи на питання, потрібно вибирати правильну на ваш погляд відповідь серед запропонованих. Учасники другого туру також писатимуть три невеликих твори на задані теми. Другий тур, як правило, відбувається через 1-2 дні після першого туру. Всі матеріали другого туру надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією.

Третій тур:

Третій тур відбувається через 3-6 тижнів після проведення другого туру. Співробітники організації „Американські Ради з Міжнародної Освіти: ACTR/ACCELS” (American Councils) знову приїжджають до центрів тестування для проведення третього туру серед учасників, яких було відібрано незалежною міжнародною комісією. Перед третім туром проводиться зустріч з батьками та учасниками. На цій зустрічі працівники American Councils більш детально розповідають про програму та пояснюють, які витрати покриває програма учаснику. Учасники третього туру отримують анкети. Кожна форма цієї анкети детально роз’яснюється учасникам та їх батькам. На заповнення анкет надається два тижні, після цього терміну вони мають бути повернені до офісу American Councils у м. Києві. Після зустрічі всі учасники третього туру писатимуть два невеликих твори англійською мовою. З кожним учасником проводитиметься індивідуальна співбесіда англійською та рідною мовами, а також вони братимуть участь у роботі груп, що складаються з 5-8 учнів.

Заключний етап:

Після отримання анкет від усіх учасників з кожного центру тестування документи третього туру відсилаються до Вашингтону для розгляду міжнародною незалежною комісією. Фіналісти та альтернативні кандидати програми будуть визначені у квітні. Минулого року було відібрано 290 фіналістів та 30 альтернативних кандидатів програми. Після оголошення результатів учасники програми займаються підготовкою необхідних документів для отримання американської візи. Протягом червня та липня кожен з учасників обов’язково проходить програму передвиїзної орієнтації, яка зазвичай проводиться у Києві. Фіналісти програми, обрані в квітні, вирушать до Сполучених Штатів Америки у серпні, в Україну повернуться у травні-червні наступного року.

Вже традиційно перший тур та другий тур Програми обміну майбутніх лідерів (FLEX) проходить на базі Івано-Франківської загальноосвітньої школи I-III ст. №22 Івано-Франківської міської ради (осінній період). Учні отримують інформацію про програму через листи до школи та засоби масової інформації.

 

Контактна інформація:

вул. Еспланадна, 20, Київ

(м. Палац Спорту) 01001

6 поверх, кімната 16

тел. (+38044) 289-39-52, 289-39-53,289-39-77,289-39-78 –– запитуйте програму ФЛЕКС

факс: (044) 289-39-21

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.