На сайті:

На сайті 130 гостей та відсутні користувачі

UK Border Agency спільно з асоціацією британських коледжів HMC Projects (Headmasters 'and Headmistresses' Conference) пропонує українським викладачам програму обміну.
 
Мета програми - дати іноземним вчителям уявлення про філософію освіти в незалежних школах Великої Британії, допомогти їм зрозуміти британський спосіб життя та покращити рівень володіння англійською мовою.
Найбільш затребувані спеціальності - математика, інформаційні технології, дизайн, музика, малювання, фізичне виховання. Викладачі англійської мови також запрошуються до участі в програмі, проте бажано, щоб такі вчителі мали супутню спеціальність. Викладачі, які бажають взяти участь у програмі обміну, мають надати пакет документів, а саме: копію диплома про вищу освіту, два рекомендаційні листи і лист від апліканта, чому він вирішив взяти участь у програмі і що він розраховує почерпнути з цього досвіду.
Кандидати, які відповідають вимогам програми, запрошуються на індивідуальне інтерв'ю з представником HMC Projects, яке проводиться в період з січня по березень кожного року. Остаточні результати повідомляють у квітні-травні кожного року.У вересні для фіналістів відбору проводиться орієнтаційний курс в Fitzwilliam College (Cambridge).
Викладачі, які приїжджають за обміном до Великої Британії, викладають 10 годин на тиждень, замінюють вчителів зі свого предмета або займаються з учнями в малих групах 10 годин на тиждень, виконують ряд обов'язків у шкільній раді та ведуть деякі позашкільні заходи 4 години на тиждень.
Протягом усього періоду перебування у Великій Британії учасники програми отримують мінімальну заробітну плату британського викладача. Переліт, проживання на кампусі відповідного навчального закладу, харчування і медичне страхування оплачуються за рахунок апліканта.
Процес подачі заявки може варіюватися у залежності від країни. Додатки повинні включати в себе повну біографію, в тому числі поштова адреса та адреса електронної пошти, супровідний лист із зазначенням причин для застосування і ніяких особливих талантів, інтересів чи хобі, а також ксерокопію сертифіката ступеня.
Кінцевий термін подачі повних заявок визначається агентством у кожній країні, але, як правило, це зимовий період. Інтерв'ю буде проходити в кожній країні координаторі. Заявники, котрі, відповідають критеріям будуть запрошені для особистого інтерв'ю, яке буде проводитися членом  проекту HMC як правило, в січні або лютому. Заявники, як правило, будуть поінформовані про свою успішність, в період з березня по травень.
Більш детальну інформацію про програму обміну викладачів Teacher's Scheme  можна отримати на сайті асоціації британських коледжів HMC Projects за посиланням http://hmc.org.uk/projects/teacher.htm