На сайті:

На сайті 77 гостей та відсутні користувачі

Проект “Європейський простір: портал проєвропейського громадянського суспільства України”

29.03.12

Проект «Європейський простір: портал проєвропейського громадянського суспільства України” створено Інформаційно-аналітичним центром «Громадський простір» та Європейською програмою Міжнародного фонду «Відродження».

Мета проекту. Портал “ Європейський простір ” має на меті створити систему інформаційної підтримки процесу європейської та євроатлантичної інтеграції України та надання українським громадянам інформації про діяльність проєвропейського громадянського суспільства.

Важливим завданням порталу є висвітлення діяльності спільних ініціатив проєвропейських громадських організацій України, які об’єдналися задля спільного пошуку ефективних відповідей на виклики у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України. Такими важливими ініціативами проєвропейських громадських організацій є:

• Мережа проєвропейських організацій України

• Всеукраїнський консорціум центрів європейської інформації

• Українська асоціація Європейських студій

• Мережа тренерів з рольових ігор з європейської інтеграції

• Європейська програма Міжнародного фонду «Відродження»

• Мережева програма Схід-Схід Інституту Відкритого Суспільства

Портал “Європейський простір” покликаний виконувати об’єднавчу місію, для того щоб консолідувати на різних рівнях проєвропейські громадські організації шляхом підтримки та популяризації роботи неурядових організацій у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, надання громадськості у доступному форматі знань про ЄС та євроатлантичні структури, їхні інституції, правові засади, особливості провадження інтеграційної політики органів влади.

Постійними цілями проекту є створення системи ресурсного забезпечення активної діяльності проєвропейських НУО, удосконалення і розвиток проєвропейських ініціатив, надання інструментарію для представлення широкій громадськості результатів роботи у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції різних інститутів та установ України.

Аудиторія порталу є досить широкою, оскільки основна лінія сайту - європейська інтеграція - вкрай актуальна тема, яка цікавить чимало різних груп читачів. Серед них – представники громадських організацій, аналітичних інституцій, політикуму, культури, освіти, наукових кіл, студенти, учні та окремі громадяни, що переймаються європейською та євроатлантичною проблематикою.

Заходьте на сайт http://eu.prostir.ua/ та дізнавайтесь про діяльність проєвропейського громадянського суспільства, про діючі стажування, стипендії та конкурси.

Додати коментар

Захисний код
Оновити