На сайті:

На сайті 883 гостей та відсутні користувачі

Працюємо у віртуальному просторі

19.04.18

12 квітня 2018 року в Більшівцівській ЗОШ І–ІІІ ступенів Більшівцівської селищної ради об’єднаної територіальної громади відбувся обласний майстер-клас для вчителів географії та природознавства «Використання віртуальних лабораторій у викладанні предметів природничих дисциплін у рамках STEM-освіти».

 

Роботу учасників освітнього семінару, а це 38 учителів, методистів та науковців, організувала Світлана Подолюк, методист Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Насамперед Наталія Самочко, директор школи, ознайомила присутніх з навчально-виховним процесом закладу.
Учитель географії Мар’яна Гушуляк разом з учнями 10 класу та Нією Велазкес, волонтером з Корпусу Миру, провела навчально-пізнавальне заняття «США – найбільша за економічним потенціалом та політичним впливом країна сучасного світу». Педагог продемонструвала високий рівень фахової майстерності.
Надзвичайне захоплення викликала дискусія «Україна чи США?» за участю відеозвернень Христини Слободян, колишньої учениці, котра проживає у США, та професора Греко-католицького теологічного університету п. В. Шеремети.
Під час теоретичного блоку Наталія Толоконнікова, доцент ОІППО, провела майстер-клас «Використання віртуальних лабораторій у викладанні предметів природничих дисциплін у рамках STEM-освіти». Учасники семінару ознайомилися з основними напрямами реалізації STEM- освіти у світі, Україні та нашій області. Детально опрацьовані питання: відмінності STEM від звичайної спеціалізованої школи; особливості STEM-програм та засобів їх реалізації; роль віртуальних лабораторій STEM, зокрема лабораторії «МАНЛаб» від Малої академії наук України, в успішній реалізації STEM- освіти.
Олена Васильків, доцент ОІППО, зацікавила тренінговим заняттям «Моніторинг стану навколишнього середовища засобами бази даних GLOBE». Учителі мали можливість ознайомитись із базою даних GLOBE та її використанням в освітніх і науково-дослідницьких цілях, довідатись про співпрацю учених, учнів і товариств, які займаються програмою GLOBE в усьому світі.
У процесі проведення тренінгу були запропоновані вправи для укладання алгоритмів способів дій та рекомендацій щодо застосування бази даних GLOBE у навчальному процесі. Учасники отримали необхідні роздавальні навчальні матеріали у друкованому вигляді.

Завершенням заходу став обмін думками. Присутні залишилися задоволеними від дружньої атмосфери, яка панувала протягом зустрічі. Усе це спонукає до подальшої співпраці.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити