На сайті:

На сайті 58 гостей та відсутні користувачі

Відбувся обласний семінар працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), відповідальних за дошкільну освіту

03.06.2011

02 червня 2011 року на базі Снятинського РМК відбувся обласний семінар працівників відділів (управлінь) освіти  райдержадміністрацій (міськвиконкомів), відповідальних за дошкільну освіту з проблеми «Реалізація гуманістичного підходу щодо контрольно-аналітичної діяльності в системі дошкільної освіти».

Мета даного заходу: актуалізація досвіду учасників семінару щодо реалізації гуманістичного підходу в контрольно-аналітичній діяльності; узагальнення та обговорення типових проблем контрольно-аналітичної діяльності керівника ДНЗ.

Основні напрями роботи з формування професійної компетентності педагогічних працівників презентувала учасникам семінару завідувач  РМК відділу освіти Снятинської РДА Т. Бегей.

Про співпрацю органів місцевої влади та управління освіти спрямовану на розвиток дошкільної освіти району йшлося у виступі міського голови  м. Снятина А. Шумка.

Головний спеціаліст відділу освіти О. Смик поділився власним досвідом роботи щодо контролю за діяльністю дошкільних навчальних закладів району.

Методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ОІППО Л. Мінда привернула увагу до питання формування готовності педагогів до здійснення самоаналізу власної професійної діяльності, в основі якого лежать самоконтроль, самодіагностика та самооцінка.

В ході семінару-практикуму з керівниками ДНЗ, проведеного  методистом з дошкільної освіти Снятинського РМК В. Юрійчук, відбулося ознайомлення із технологію SWOT-аналізу та його застосуванням у практичній діяльності.

Учасники семінару мали змогу також ознайомитись з розвивальним середовищем та специфікою організації контрольно-аналітичної діяльності керівників дошкільних навчальних закладів району: Снятинського ДНЗ «Золотий ключик» (завідувач Л. Фокшанська), Княженського ДНЗ «Джерельце» (завідувач О. Огерук), Хутір – Будилівського ДНЗ «Дзвіночок» (завідувач Н. Романюк).

Додати коментар

Захисний код
Оновити